E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKurum'a büyük moral ---

Kurum'a büyük moral

Kurum'a büyük moral
26 Aralık 2013 - 05:17 borsagundem.com

Kazlıçeşme'deki araziye 1.8 milyar TL'ye ulaşan teklif verilmesi, operasyonda bilgisine başvurulan Emlak Konut GYO Genel Müdürü Kurum'a moral oldu

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı’nın Zeytinburnu’daki 111 dönümlük arsası için düzenlediği arsa satışı karşı gelir paylaşım ihalesine 25 firmadan oluşan 8 iş ortaklığı teklif verdi. İhalenin ilk oturumunda en yüksek teklif 1 milyar 800 milyon lira ile Aşçığlu ve Nokta Yatırım ortaklığından geldi. Ortaklık Emlak Konut GYO’ya şirket payı olarak yüzde 30 oranında 540 milyon lira teklif etti. İkinci yüksek teklifi ise 1 milyar 300 milyon lira ile Artaş ve Emlak Planlama İnşaat İş Ortaklığı sundu. Ortaklığın Emlak Konut GYO’ya önerdiği rakam yüzde 35 oranında 455 milyon lira oldu. Nuhoğlu İnşaat- Alt ve Üst Yapı İnşaat, 1 milyar lira önerdi. Ortaklık Emlak Konut GYO’ya ise yüzde 35 oranında 350 milyon lira teklif etti. 1 milyar liralık teklif veren Eroğlu Gayrimenkul- Erkent- Akkom Mühendislik de Emlak Konut’a yüzde 25 oranında 250 milyon lira teklif etti.

REKABET KIZIŞACAK

Uzun süredir gayrimenkul geliştiren şirketlerin odağında olan arsa için önce teklif veren şirketlerin yeterlilik durumları incelenecek. Ocak ayının ilk 10 günü içinde yapılması planlanan ikinci oturumda ise açık arttırma usulüyle arsanın sahibi belli olacak. İhaleye en yüksek teklifi veren Aşçığlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, rekabetçi bir firma olduklarını söyledi. İhaleyi kazanmaları durumda dünya standartlarında bir proje yapacaklarını belirten Aşçıoğlu, “İhaleye enerji yatırımları olan Nokta Yatırım ile katıldık ve güçlerimizi birleştirdi. Biz kazanırsak uluslararası mimarları yarıştırıp ses getirecek bir iş yaparız. Bizim için önemli olan kamunun kazanması” dedi.

Nuhoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nuhoğlu, arsanın iddialı projeye uygun bir imara sahip olduğuna dikkat çekti. 2. oturum için temkinli olacaklarını söyleyen Nuhoğlu, “İhaleyi kazanmayı çok arzu ederiz” dedi. Arsanın inşaat alanı 225 bin 906 metrekare olarak belirlendi. Alanda konutun yanında ticari birim, turizm alanı, dini ve eğitim tesisi alanları da bulunuyor. 17 Aralık’ta başlayan rüşvet ve yolsuzluk opresyonu kapsamında Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum’un da bilgisine başvurulmuştu. İhaleye yoğun talep nedeniyle, Murat Kurum’un moral bulduğu konuşuluyor.

TOKİ İLE ARSA ALIMI İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Emlak Konut GYO tarafından yapılan açıklamada halka arzdan sağlanan gelirle arsa alımı yapılması için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile görüşmelere başlanacağı belirtildi. Açıklamada, Kasım ayında gerçekleştirmiş olduğu ikincil halka arzın sonunda, 3 milyar 250 milyon TL tutarında bir kaynak sağlandığı ve şirketin nakit mevcudunun yaklaşık 5 milyar liraya ulaştığı belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)