E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKuru fasulye fiyatına gümrük ayarı---

Kuru fasulye fiyatına gümrük ayarı

Kuru fasulye fiyatına gümrük ayarı
08 Ocak 2014 - 06:12 borsagundem.com

Bakan Eker, Ekonomi Bakanlığı ile istişare edip kuru fasulye fiyatlarını düşürmek için gümrük oranlarında düzenleme yapılabileceğini söyledi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker "Kuru fasulyeyle ilgili özellikle Hindistan ve Çin'de üretim düşüşü olması nedeniyle dünya fiyatlarında artma oldu. Ekonomi Bakanlığı ile istişare edip gümrük oranlarında belki bir düzenlemeye gidebiliriz" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, 2014 yılı için yaklaşık 10 milyar liralık tarımsal destek verileceğini, bunun da 3 milyar liradan fazla bir kısmının hayvancılık desteklemesi kapsamında ödeneceğini belirtti.

Eker, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nda düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kuru fasulye fiyatlarında artışın sürüp sürmeyeceği sorusuna Eker, "Bazı ürünlerin dünya piyasalarındaki durumu önemli. Kuru fasulyeyle ilgili özellikle Hindistan ve Çin'de üretim düşüşü olması nedeniyle dünya fiyatlarında artma oldu. 2013 yılı üretimi 200 bin ton. 2013 yılında, önceki yıllara göre çok az bir düşüş var yüzde 2 gibi. Bu da bu kadarlık fiyat artışını beraberinde getirmiyor, onunla ilgili arkadaşlar çalışıyor. Ekonomi Bakanlığı ile istişare edip gümrük oranlarında belki bir düzenlemeye gidebiliriz" cevabını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)