E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'tan SPK ve BDDK uyarısı---

Kurtulmuş'tan SPK ve BDDK uyarısı

Kurtulmuş'tan SPK ve BDDK uyarısı
14 Mayıs 2014 - 07:05 borsagundem.com

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kurtulmuş, ekonomide ve siyasette görünmeyen vesayetler olduğunu belirterek, "En tehlikelisi bu" dedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, yargı ve asker üzerinden oluşturulmaya çalışılan vesayetle mücadele ettiklerini belirterek, "Siyasette ve ekonomide görünmeyen vesayet var. Bu, en tehlikelisidir" dedi. 

BDDK ve SPK UYARISI

2023'e kadar uygulanacak "Ekonomi-Politik Vizyon Belgesi"ni açıklayan Kurtulmuş, "Dünya ekonomisine mesela merkez bankaları, IMF, Dünya Bankası, Dünya Ticaret Örgütü gibi birtakım kuruluşlar üzerinden vesayet oluşturuluyor. Medya ve derecelendirme kuruluşları üzerinden de bu yapılıyor" diye konuştu. 11 yıllık dönemi "değişim süreci" olarak niteleyen Kurtulmuş, SPK ve BDDK gibi ekonomik kuruluşların hükümetin 2023 perspektifiyle uyumlu olması gerektiğini vurguladı. Kurtulmuş, "Sorumlulukta hesap verecek yer siyasi iradedir. Milletin önünde siyasiler hesap verecekse bunu zorlaştıran her unsuru bertaraf etmek durumundadır. Onun için Türkiye ekonomisini dışarıya ispiyonlayacak, devletin kurumları içinde bulunup, o gücü kullanarak ekonomiyi dışarıda zor durumda bırakacak negatif imaj algısı oluşturacak çabalara da herhalde göz yummayacağız" diye konuştu. 

CEBERRUT DEVLET REFLEKSİ VAR

Ermeni meselesi konusunda yıllardır süregelen ceberrut devlet refleksi olduğuna değinen Kurtulmuş, "Bu vesayet çözülmeden sorun çözülmez" dedi.

SEÇİMDEN SONRA BAŞKANLIĞA GEÇMEK GEREK

Kurtulmuş , eski Türkiye'nin son kalesinin yeni anayasa yapıp yapmama meselesi olduğunu, muhalefetin bu yüzden itiraz ettiğini belirterek, "Ceberrut devletten kerim devlete dönmeye başladıysanız anayasaya da bu ruhu vereceksiniz" dedi. Mevcut seçim sisteminin eninde sonunda değişeceğini belirten Kurtulmuş, "Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimini yaptıktan sonra başkanlık sistemine doğru gitmek mecburiyetindedir" diye konuştu. Kurtulmuş, Kuzey Irak petrolleriyle Türkiye ilgilenmeye başladığından bu yana bazılarının Barzani geldiğinde tüylerinin diken diken olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • trader14 Mayıs 2014 09:20

    spk spekülatörün önünü açsın ozaman.herkese manüplatör gözüyle bakmasın

  • The businessman14 Mayıs 2014 08:40

    Borsanın yapısınada dikkat cekmeliydi. SPK aynı patronlara ait aynı nitelikli borsaya açılmış çok sayıda şirketin birleşmesini sağlamalıdır. hatta borsa dışı olan şirketleriylede birleştirmeli. Bir patron neden faliyet alanları aynı, aynı nitelikli birden fazla şirketin borsaya açar ve yine aynı nitelikli borsa dışı şirketlerde yedekte tutar. piyasayı sömürmek için, hisse doldur oşalt strateşjisine göre istediği gibi kar zarar kaymaları yapmak için, hisse pozisyonuna göre piyasayı ters köşe yapmak için bu karmaşık ortaklık yapısında bilançolarla oynamak için