E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurtulmuş'tan ateşkes yorumu---

Kurtulmuş'tan ateşkes yorumu

Kurtulmuş'tan ateşkes yorumu
22 Şubat 2016 - 20:58 borsagundem.com

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş önemli açıklamalarda bulundu.

Bakanlar Kurulu saat 11.25'te Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 64. hükümetle ilk kez bir araya geldiği toplantı, 8.5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında, 5. kez toplanan Bakanlar Kurulu'nun en önemli gündemi terörle mücadele ve Suriye'deki gelişmeler oldu.

Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği bombalı terör saldırısının ardından atılacak adımların değerlendirildiği toplantıda, terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları PYD ve YPG başta olmak üzere Türkiye'nin terör örgütlerine yönelik izleyeceği yol haritası ele alındı. Yeni güvenlik konseptinin masaya yatırıldığı toplantıda bölgesel ve uluslararası gelişmeler konu başlıkları arasında yer aldı. 

NUMAN KURTULMUŞ'TAN TOPLANTI SONRASI AÇIKLAMA
Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulundu.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

ANKARA'DAKİ TERÖR SALDIRISI
Biz elimizdeki net bilgilerle hareket ederiz. Olayın gerçekleştiği anda, bir baş parmak ve el bulundu patlama yerinde. Buradan şahsın kimlik bilgileri tespit edildi. PYD bölgesinden Türkiye'ye girdiği tespit edildi. İsminin başka bir isim olup olmadığı tahkikatı yürüten savcılığın görev alanı içinde. Savcılık bununla ilgili resmi açıklamayı yapacaktır. Net olan şey şudur, saldırıyı yapan kişi PYD bölgesinden Türkiye'ye girdiğidir. Gerçek kimlik DNA testiyle kesinleşecek. İsmi başka olabilir ama bu meselenin gerçeğini değiştirmez. BU kişi PYD bölgesinden giriş yapmış ve ibra ettiği kimliği üzerinden kayda alınmıştır.

Ankara saldırısı gösterdi ki Türkiye ciddi bir terör saldırısıyla karşı karşıyadır. Son derece kapsamlı bir terör dalgasıyla karşı karşıya olduğumuz açıktır. Terörle mücadelede esas meselemiz ulusal birliği sağlamamızdır. Hepimizin ortak çizgide buluşma mecburiyetimiz var. Bir toplantı yapıldı, sadece Ankara için değil  illere özel güvenlik konseptleri için derin müzakereler yapıldı. Ankara Merasim Sokak'ta tüm Türkiye'ye gözdağı vermek için bu saldırıyı gerçekleştirdiler. 

CERATTEPE'DE YAŞANANLAR
Artvinli hemşehrilerimiz rahat olsun. Hükümet olarak çevreye zarar verilmemesi için her türlü tedbiri alırız. Buradaki maden ocağının kapalı ocak olacak şekilde faaliyet göstermesi için izin verilmiştir. Türkiye her türlü madeninden istifade etmeli ama bunu yaparken doğaya zarar vermeyecek tedbirleri de alacaktır. 

SURİYE'DE ATEŞKES
Ateşkesin sağlanacak olmasını olumlu karşılıyoruz. Ümit ederiz ki uygulama kabiliyeti olan bir ateşkes olur. 6 aylık bir müzakere süreci öngörülüyor. Ateşkeste DAİŞ ve benzeri örgütler dışarıda bırakılacak. Ümit ediyoruz ki DAİŞ'la mücadele çerçevesinde Rusya'nın sivil ve masum insanları öldürmez. Bütün bunlara rağmen ateşkesi olumlu karşılıyoruz. İnşallah bu 6 aylık müzakereler sonucunda Suriye'deki bütün ılımlı muhalefet yeniden inşa sürecinde yer alır. Biz ABD'nin de Esad'sız bir Suriye yönünde kanaati olduğunu biliyoruz. Yine ümit ederiz ki barışın gelmesiyle yurtdışında yaşayan Suriyeliler de kendi ülkelerine kasabalarına dönme imkanına kavuşurlar." 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • SAYMAKLA BİTMEZ23 Şubat 2016 00:23

    ŞU ÜLKENİN ENERJİ BAKANI BİLE HİÇ ALAKASI OLMADIĞI VE MESLEKİ BİLGİ SAHİBİ OLMADIĞI HALDE ENERJİ BAKANI...VE DİYORKİ ENERJİ ÜRETİMİ TAM KAPASİTE ÇALIŞIYOR AMA NEDENSE ENERJİ ÜREİMSİZLİĞİ YADA PARASAL POLİTİKALARIN SÖMÜRÜ GİRİŞİMÇİLİĞİ SONUÇU HER GÜN İL İL İLÇE İLÇE ELEKTİRİK KESİNTİLERİ OLUYOR.BU NASIL BİR BİLGİSİZLİK VE TECRÜBESİZLİK AKABİNDE SİYASİ YAPILAŞMA VE GÖREV DAĞİLIMIDIR...

  • EŞEK GİBİ 23 Şubat 2016 00:04

    2012 YILI BAZI SAHTEKARLARIN BENİM SAFLIĞIMDAN FAYDALANIP YILLARCA YURTDIŞI ÇALIŞMIŞLIĞIMIN SONUÇU OLAN BİRİKİMLERİMİ ÜLKE EKONOMİSİNE FAYDALI OLSUN DİYE DEĞERLENDİRME AKABİNDE BIRÇOK YATIRIMCI GİBİ PAYLAŞIMLAR YAPIP AZDA OLSA FAYDALI OLURUM DİYE DÜŞÜNCELER İÇİNDEYKEN YAPMIŞ OLDUĞUNUZ GİRİŞİMLER SONUÇU BİRİKİMLERİM HİÇ OLDU.SONRASINDA ARAŞTIRMALAR YAPTIM.O NEE LEN ÜLKENİN SİYASİ VE EKONOMİ YÖNETİMİ ÜRETİM KONULARINA DEĞİLDE ÖNCELİKLE SERMAYE AKIŞLARINI BAZ ALMIŞ VE YAPILANMIŞ ÖNCESİNDE KENDİ SECMENİ OLAN İŞÇİ VE TÜKETİÇİ KESİMİNİ BORÇ VE BORÇLANDIRMAYA DAYALI SÖMÜRÜYOR MALI MÜLKÜ ÜZERİNE HESAPLAR YAPIYOR 3 KURUŞ İÇİN HER TÜRLÜ DALAVEREYİ ÇEVİRİYOR VS VS.SONRASINDA ÜRETİM DEMEKDEN ANAM AĞLADI..AMA SİZLER GÜLERKEN AĞLADINIZ.UMARIM AĞLAR VE ACI CEKERKENDE AĞLARSINIZ.

  • KARTALAĞABEYLİ22 Şubat 2016 23:24

    1980 YILINI ÇOK İYİ ARAŞTIRIN.HEPSİ TOPAÇ ELMASIN ÖNCESİNDE BÖLÜNMÜŞ SONRASINDA BİR ARAYA GETİRİLMİŞ PARÇALARI...

  • KARTALY32322 Şubat 2016 22:59

    Ekonomik reformlar 3 ayak üzerine oturacak' Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu'ndaki sunumda küresel ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili görüşlerin ifade edildiğini söyledİ heyy sn.kurtulmuş.sen hayatında hiç 3 ayaklı hayvan yada insan gördünmü ki ekonomiyi 3 ayak üzerine oturtuyorsun..ya 2 dir ya 4 dür yada daha fazladır yada sürüngendir yani 0 ayaklı..ama herdaim çift hanelidir.ne nasıl bı bilgisizlik ve tecrübesizlikdirki oynaklığı dengesizliği baz almış ekonomi yorumlarıdır.ben boşuna demiyom bunların ne ekonomik nede siyasi olarak herhangibir plan yada projeleri var bilgi ve tecrübeye dayalı.sana bır araba verseler akabinde 3 kriko o arabayı kaç dakikade denge ve uyumu baz alıp kaldırabilirsin haa?BUNLAR ÜRETİMSİZLİĞİ AKABİNDE ÇAHİLLİĞİ SAVUNUYOR ANLAYIN ARTIK..BUNLAR PKK DAN BİLE BETER TERÖRİZM BAZ ALINDIĞINDA ÜLKE YÖNETİMİNİN SİYASİ KADROSU.

  • dx22 Şubat 2016 22:31

    Ayrıca bu Artvin Halkının bir Cengiz Holding kadar değeri yokmuş.Sanki ordan çıkacak madenle Türkiye kurtulacak.

  • KARTALAĞABEYLİ22 Şubat 2016 22:31

    ulen gene planlar altüst oldu. ülkeyi iç savaşa göürme girişimlerimiz bile fiyasko olacak.bu millet sanıldığı kadar aptal değilmiş.diyemi düşünüyor acaba....ü=r=e=t=i=m heceleyerek okuyacaklar.yıl 2018

  • dx22 Şubat 2016 22:29

    Arkadaşlar dikkat ettiniz mi?Son zamanlarda bunların hepsinin surat ifadelerinde bir korku ve umutsuzluk hakim.Kriz mi çıkacak nedir?İşler yolunda gitmiyor anlaşılan.

  • hurdacı 22 Şubat 2016 21:52

    CERATTEPE ye iş makinesi sokacaksın ama doğaya da zarar vermeyeceksin komik olma hadi başka kapıya

  • Ayyıldız22 Şubat 2016 21:25

    Kaldınız mı şimdi 3 milyon multeci ile baş başa. Dilerim bunların içindeki katiller sadece AKP ye oy verenleri bulur ve onları yok eder. âmin.