E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKurşun değil, sigara zehirliyormuş!---

Kurşun değil, sigara zehirliyormuş!

Kurşun değil, sigara zehirliyormuş!
18 Temmuz 2013 - 12:37 borsagundem.com

Geri dönüşüm fabrikasının patronundan ilginç suçlama geldi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, işçilerin vücutlarında ağır metal oranlarının yüksek çıkması nedeniyle üretimini durdurduğu Karabük'teki geri dönüşüm fabrikasının yönetim kurulu başkanı Uğur Delbeler, işçileri suçladı.
Delbeler, "Arkadaşlarımız bize her olayı kurşuna bağlar bir noktaya getirdiler. Ama bakıyorum birçoğu sigara içiyor" dedi.
Demir çelik fabrikalarının bacalarından çıkan demir tozlarının geri dönüşümünü sağlayan 130 işçinin çalıştığı Marzinc adlı tesiste Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dalbeler bugün basın toplantısı düzenledi. İşçilerin vücutlarında ağır metaller bulunduğu için üretimin durdurulmasını eleştiren Uğur Dalbeler, "Burada zehirlenme söz konusu değildir. Söz konusu olay etkilenmedir. Etkilenme ile zehirlenme arasında fark vardır. Yaşadığımız ortamda birçok şeyden etkileniyoruz" dedi.
Trafik polislerinde ve kapalı otoparkta çalışanlarda olduğu gibi bu tesiste çalışanların da ortamda etkilendiğini dile getiren Uğur Dalbeler, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Burada da etkileneceğimiz birçok şey vardır. Çünkü sanayi ortamında belli ortamlarda, belli kurallarla çalışıyorsunuz. Bunun gereği de o etkileşimi minimuma indirmektir. Şu ana kadar 40 arkadaşımızın raporunu aldık. Hastanede tetkik yapılan 30 arkadaşımız daha var. Bir 60 kişinin daha tetkikleri yapılacak. Bu süreçte bazı çevreler konuya müdahil olmaya başladı. Bunun sonucunda da geçen hafta Çevre Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı fabrikada çok ciddi denetimlerde bulundular. Henüz raporlar çıkmadığı için bu konuda yorum yapmak istemiyoruz."
Tesisin dünyada kurulan en yeni tesislerden olduğunu vurgulayan Dalbeler, "O yüzden bizim buradaki tesiste teknolojiyle, çevreyle, işçi sağlığıyla, güvenliğiyle ilgili bir endişemiz yok. Uygulamada ufak tefek aksaklıklar olabilir. Bu işin doğasında olan birşeydir. Biz her Allah'ın günü buradaki ortamı nasıl iyileştireceğimiz yönünde önlemler almaya çalışıyoruz. İdeal diye bir şey yoktur" diye konuştu.
Uğur Dalbeler, bundan 1.5 ay önce Çevre Bakanlığı tarafından akradite edilmiş bir başka kuruluş tarafından emisyon ölçümleri, ortam ölçümleri yapıldığını ve ortam değerlerinin sınır değerlerin çok altında çıktığını belirtirken, "Çevre Bakanlığı'nın geçici olarak bizi durdurma sebebini açıkçası bizde anlayamadık. Ama raporun gelmesini bekliyoruz. O rapor çıktıktan sonra herhalde bu konu değerlendirilecektir" dedi.
İŞÇİLER SİGARA İÇİYOR
Vücuttaki kurşun oranının kişiden kişiye değiştiğini söyleyen Dalbeler, "Bunu etkileyen nedenlere bakmak lazım" diyerek, işçilerin sigara içmesinin kurşun oranını artırdığına işaret etti. Dalbeler, şunları söyledi:
"Eğer sigara içme alışkanlığınız varsa, biz yasakladık bunu, burada belli yerlerde sigara içilebiliyor, siz hala uymayıp herhangi bir yerde sigara içmeyi sürdürürseniz ortamdaki tozu buharlaştırıp nefes alırken ciğerlerinize atıyorsunuz demektir. Cephaneye ateşle girer misiniz? Arkadaşlarımız bize her olayı kurşuna bağlar bir noktaya getirdiler. Ama bakıyorum birçoğu sigara içiyor. Sigarayı gündeme getirdiğinde o konu bir anda kapanıyor."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)