E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKuroda: Gevşek para politikasından çıkış ciddi zaman alacak---

Kuroda: Gevşek para politikasından çıkış ciddi zaman alacak

Kuroda: Gevşek para politikasından çıkış ciddi zaman alacak
04 Mart 2019 - 08:22 borsagundem.com

Japonya Merkez Bankası Başkanı Kuroda, "Gevşek para politikasından çıkış planlarını uygun zaman geldiğinde tartışacağız" dedi

Japonya Merkez Bankası Başkanı Haruhiko Kuroda, BOJ'un ultra gevşek para politikasından çıkış planlarını uygun zaman geldiğinde tartışacağını ve piyasalarda bu konuda iletişim kuracağını söyledi.

Kuroda, BOJ'un ultra gevşek para politikasından spesifik bir çıkış stratejişinin şu anda bulunmadığını çünkü, yüzde 2 enflasyon hedefini başarmanın "ciddi zaman" alacağını belirtti.

Ancak Kuroda, oluşturulacak bir çıkış stratejisinin finansal kurumların BOJ'da tuttukları ekstra rezervlere ödenen faizde bir artırıma ve BOJ bilançosunu küçültecek tedbirlere yer vereceğini vurguladı.

"Piyasaların istikrarlı kalmaya devam etmelerini sağlamak için, uygun zamanda bir strateji ve yönlerndirme ile ile gelmek önemli" diye konuşan Kuroda, "Uygun zaman gelrdiğinde, çıkış stratejisini ve yönlendirmeyi politika toplantılarımızda tartışacağız ve piyasalarla bunları uygun şekilde paylaşacağız" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)