E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurlardaki yükseliş borsanın seyrinde etkili olacak---

Kurlardaki yükseliş borsanın seyrinde etkili olacak

Kurlardaki yükseliş borsanın seyrinde etkili olacak
02 Haziran 2021 - 09:15 borsagundem.com

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, kurlardaki yükselişin etkisiyle BİST100 endeksinde bu sabah negatif başlangıç bekleniyor.

Global piyasalarda bu sabah karışık görünüm hakim oluyor. Küresel piyasalarda sakin seyrin devamı var. Dünü karışık kapatan ABD endeksleri bu sabah vadeli işlemlerde yatay seyir izlerken Asya'da Nikkei'de %0,46, Şangay'da %0,55'lik kayıp var.

OPEC+ ülkeleri, üretim kesintilerini hafifletme planına devam edeceğini açıkladı. Grubun bir sonraki bakanlar toplantısı 1 Temmuz'da yapılacak. Brent petrol 70,5 dolar ile yükselişine devam ederken içerde enflasyona ve cari açığa ilişkin riskleri artırıyor. TCMB'nin enflasyon tahmininde petrol için baz aldığı ortalama fiyat bu yıl için 64,4 dolarda.

Türkiye 5 yıllık CDS'leri 401 ile yatay seyirde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün akşam TRT'de katıldığı yayında Merkez Bankası Başkanı ile bir görüşme gerçekleştirdiğini, faiz yükünün düşürülmesinin şart olduğunu söylemesi sonrasında USD/TL'de tüm zamanların rekoru kırılarak 8,77 aşıldı. An itibariyle işlemler 8,60'ın üzerinde gerçekleşmeye devam ederken EUR/TL'de işlemler 10,54 seviyesinden geçmekte.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün akşamki konuşmasında, Haziran ayında Kanal İstanbul projesinde ilk köprüsünün temelinin atılacağı ve Cuma günü Zonguldak'ta bir müjde açıklayarak Kanuni Sondaj Gemisi ile bağlantı kurulacağı haberini de verdi. Erdoğan aynı zamanda parlamenter demokrasinin kendileri için mazi olduğunu da söyledi.

Erdoğan'ın açıklaması sonrasında TCMB'nin bugün yatırımcılarla yapacağı video konferansta vereceği mesajlar önemini artırmış durumda. TCMB yerli kurumlarla saat 14.00'de yabancı kurumlarla saat 16.30'da video konferans yoluyla toplantılar yapacak.

Bankacılık hisseleri önderliğinde dünü %0,81'lik primle 1432 puandan kapatan 100 Endeksi'nde kurlardaki yükselişin etkisiyle negatif başlangıç bekliyoruz. Aşağıda 1414 ilk destek olarak izlenebilecekken altında 1410-1400 destekleri takip edilebilir. 1400 stop-loss seviyemiz olmaya devam ederken 1435 güçlü direnç olarak takip edilmeye devam edilecek. TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun bugünkü video konferanslarda faiz konusunda bugüne kadarki söylemlerini sürdürerek piyasayı sakinleştirici açıklamalarını sürdüreceğini tahmin ediyoruz. Bu açıdan 1400 üzerinde geri çekilmelerde alımların geleceğini tahmin ediyoruz.

Veri Akışında Bugün Ne İzlenecek?

-Türkiye Mayıs ayı Dış Ticaret Dengesi (Geçici)

-TCMB'nin yurt içi ve yurt dışı yatırımcılarla yapacağı video konferans

-ABD Ham Petrol Stokları

Küresel piyasalar karışık bir seyir izliyor

Yurt içi piyasalarda yön arayışı

Günün önemli şirket haberleri 02/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)