E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurlardaki gevşeme endeksin yükselişini destekledi---

Kurlardaki gevşeme endeksin yükselişini destekledi

Kurlardaki gevşeme endeksin yükselişini destekledi
20 Ağustos 2020 - 09:25 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin yurtdışı piyasalardaki satışlara ve dünkü güçlü yükseliş sonrası güne kar satışlarıyla başlaması bekleniyor

BİST: Güne dün pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi yükselişini güçlendirerek günü % 2,95 yükselişle 1.124,71’den kapattı. Yurtdışında borsaların ABD hariç pozitif kapanış yaptığı günde BIST güçlü pozitif ayrışarak günü yükselişle kapattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cuma günü verecekleri müjde ile Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağını açıklaması piyasalarda heyecan yaratırken, bu açıklama piyasalar tarafından bir enerji kaynağı bulunduğu şeklinde algılandı. Bu açıklama ile birlikte BIST petro kimya sektörü hisseleri öncülüğünde güçlü yükseliş gerçekleştirdi. TCMB’nin likiditeyi sıkılaştırması ve fonlama maliyetini yukarı çekmesinin de etkisiyle TL son dönemdeki değer kayıplarının bir kısmını geri alırken, kurlardaki gevşeme de endeksin yükselişini destekledi.

Piyasaların gözü bugün yapılacak TCMB faiz kararında olacak. Piyasa beklentileri karışık olmakla birlikte genel olarak haftalık repo faizinde değişiklik beklenmezken, geç likidite penceresi (GLP) faiz oranının artırılması bekleniyor. TCMB’nin politika faizini sabit bırakması TL’de değer kayıplarını tekrar güçlendirebileceği gibi faiz artışı gerçekleşmesi durumunda kurlarda gevşeme eğiliminin devam etmesi beklenir. Kurlardaki yükselişin tekrardan momentum kazanması BIST üzerinde negatif baskı oluşturmaya devam edecektir. Yurtdışında ABD teşvik paketine ilişkin gelişimeler, ABD-Çin gerilimi ve gelecek makro veriler takip edilecek. ABD’nin Hong Kong ile yapılan üç adet ikili anlaşmayı askıya aldığını açıklaması sonrası Asya borsalarında sert satışlar yaşanırken, ABD ve Almanya vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %1 üzeri düşüşle seyrediyor. Endeksin yurtdışı piyasalardaki satışlara ve dünkü güçlü yükseliş sonrası güne kar satışlarıyla başlamasını bekliyoruz. Ancak endekste kar satışları yaşansa da tepki yükselişi sürecinin devam edebileceğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)