E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurlardaki denge süreci BIST 100'de denge arayışı ön plana çıkabilir---

Kurlardaki denge süreci BIST 100'de denge arayışı ön plana çıkabilir

Kurlardaki denge süreci BIST 100'de denge arayışı ön plana çıkabilir
23 Aralık 2021 - 09:05 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlaması bekleniyor.

Salgın kaynaklı gelişmeler ve vaka sayılarındaki artışın küresel ekonomik görünüm üzerinde etkileri piyasaların takibinde yer alırken, enflasyonist ortam ve merkez bankalarının hamleleri de gündemdeki yerini koruyor. Yurt dışında Noel tatili öncesinde ABD’deki ekonomik veri akışları önemli olacak. Yurt içinde bu hafta TL’yi özendirme paketi kapsamındaki gelişmeler ve açıklamalar yakından izlenirken, TL varlıklarda volatilite yüksek seyrediyor.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 16:30 ABD – Dayanıklı Mal Siparişleri Önem: Yüksek
• 16:30 ABD – Kişisel Tüketim Harcamaları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel hisse piyasalarında son günlerde toparlanma çabası etkili olurken, ekonomik veri akışları ve ABD’deki yaklaşık 2 trilyon dolarlık destek paketine ilişkin gelişmeler yakından izleniyor. Gün içi volatilitenin yüksek seyrettiği BIST-100 Endeksi dün de günü %4,64 oranında kayıpla 1.804,15 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın bir seyir izliyor. Asya piyasalarında hafif alıcılı bir fiyatlama hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 12,38 – 12,51 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 11,93’lü seviyelerden işlem görmekte. Yurt dışına kıyasla ayrışmanın ve sert fiyatlamaların yaşandığı BIST- 100 Endeksi’nin güne volatil bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi son dört gündeki satışlarla ekim ayından beri gerçekleşen yükselişin %50’den fazlasını geri vererek 1.804’ten kapandı. Bu düzeltmede %61,8 seviyesi 1.765 civarında bulunuyor.
Yakın vade için burası izlediğimiz en önemli destek olacaktır. Endekste bu seviyenin altında kapanış ihtimali doğmadığı sürece son satışların ardından bir toparlanma yaşanması olası. Buna karşın herhangi bir sebeple 1.765’in altına sarkılacak ve buranın altında bir kapanış olasılığı doğacak olur ise satışlar yeniden hız kazanabilir. Yukarı yönlü hareketlerde 1.890 ve devamında 1.930 tepkide test edilebilecek ilk dirençler konumunda. Kurlardaki denge süreci Borsa İstanbul’da denge arayışı ön plana çıkabilir. Buna karşın özellikle destek seviyelerinin altına sarkılması panik hareketleri hızlandırabilir.

Günün önemli şirket haberleri 23/11/2021

 

Dolar, 12 liranın altında

 

Küresel piyasalar Noel tatili öncesi pozitif seyrediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)