E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda yükseliş sonrası yatay seyir---

Kurlarda yükseliş sonrası yatay seyir

Kurlarda yükseliş sonrası yatay seyir
25 Şubat 2021 - 09:10 borsagundem.com

Dün piyasaların kapanışında 7,25'e doğru atak yaptıktan sonra günü 7,16'dan kapatan dolar/TL, yeni güne sakin başladı. Dolar/TL 7,16-7,17, euro/TL 8,73 seviyesinde güne başladı.

Yoğun veri akışı ve gündemin bulunduğu günde, Türkiye'de Ekonomik Güven Endeksi, TCMB tutanakları, yurt dışında ABD büyüme rakamları öne çıkıyor.  

Geçtiğimiz cuma gününden bu yana yönünü yukarı çeviren dolar/TL, dün piyasaların kapanışına doğru 7,25 seviyesine kadar tırmandıktan sonra günü 7,17 düzeyinde kapattı. Böylece, 6,89 ile son 6 ayın en düşük seviyelerine kadar çekilen dolar/TL, 4 işlem gününde yüzde 5'in üzerinde artmış oldu.

Dolar/TL'de bu sabah ise dünkü kapanış seviyeleri olan 7,16-7,17 bandında yatay hareket ediyor. Euro/TL'de de geçen haftanın ortasında başlayan yükseliş hareketi, 8,36'dan 8,80 düzeyine geldi. Euro/TL, bu sabah saatlerinde 8,73'lerden işlem görüyor.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Joe Biden tıbbi malzemeden elektrikli araçlara kadar birçok sektörü etkileyen küresel düzeyde bilgisayar çipi eksikliği sorununu çözmeyi hedefleyen bir kararnameye imza attı.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Johnson & Johnson'ın geliştirdiği tek dozluk korona virüs aşısının güvenli ve etkili olduğunu açıkladı.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, ABD ekonomisinin Fed’in istihdam ve enflasyon için belirlediği hedeflerin çok uzağında olmaya devam ettiğini söyledi.

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, Kovid-19 salgının yayılmaya devam etmesinin ve virüsün yeni varyantlarının ortaya çıkmasının yarattığı "çok kısa vadeli" aşağı yönlü risklere rağmen, aşılama ve  geçen yılın sonunda geçen mali yardım paketinin ABD ekonomisinde güçlü büyüme için şartları oluşturduğunu bildirdi.

Güney Kore Merkez Bankası (BOK), faiz oranını değiştirmedi.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK Ekonomi Güven Endeksini açıklayacak. Ekonomik Güven Endeksi yılın ilk ayında yüzde 1,2 artışla 96,2 seviyesine yükselmişti (10.00).

TCMB, 18 Şubat tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayınlayacak (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Fitch Ratings, Türkiye'nin de aralarında olduğu önde gelen gelişmekte olan ekonomilerin tartışılacağı bir webinar düzenleyecek.

Fitch'in Global Ülke Kredi Notları Bölümü kıdemli analistlerinin katılacakları webinarda, Türkiye'nin yanı sıra Brezilya, Hindistan, Güney Afrika'ya ilişkin en sıcak konular ele alınacak (18.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de 2020 yılının son çeyreğine ilişkin revize GSYH rakamları açıklanacak. İlk verilerle yüzde 4,0 büyüyen ekonominin, yüzde 4,3 büyümeye revize edileceği tahmin ediliyor (16.30).

ABD'nin diğer takip edilecek verileri dayanıklı mal siparişleri, işsizlik başvuruları (16.30), bekleyen konut satışları (18.00), Kansas Fed imalat endeksi (19.00) olacak. 7 Yıllık tahvil ihalesi de takvimde bulunuyor.

Avrupa piyasasında Almanya'da GFK Tüketici Güven Endeksi (10.00), Euro Bölgesi Ekonomik Görünüm Endeksi (13.00) öncelikli izlenecek veriler olacak.

Avrupa Birliği(AB) ülkelerinin liderleri, Kovid-19 salgınıyla ilgili gelişmeler ve güvenlik konularında zirve toplantısı yapacak.

Euro Bölgesi Maliye Bakanları, Euro Bölgesi makroekonomik gelişmeleri ve politika görünümü ele almak üzere bir araya gelecekler.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic'in iki ayrı konuşması bulunuyor(16.30, 20.00). Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkan Yardımcısı Luis de Guindos (18.00), New York Fed Başkanı John Williams (23.00) günün diğer konuşma yapacak merkez bankası yetkilileri olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)