E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda yatay hareket devam ediyor---

Kurlarda yatay hareket devam ediyor

Kurlarda yatay hareket devam ediyor
09 Temmuz 2021 - 09:07 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,6960 liradan, euro 10,2970 liradan güne başladı. Piyasalarda ödemeler dengesi ve "Piyasa Katılımcıları Anketi" takip edilecek

Serbest piyasada 8,6940 liradan alınan dolar, 8,6960 liradan satılıyor. 10,2950 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,2970 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6820 lira, euronun satış fiyatı ise 10,3110 lira olmuştu.

Dün yatay seyirle 8,6966'dan kapanış yapan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,6890 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt içinde hafta ödemeler dengesi raporuyla tamamlanacak. Piyasalar Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak olan "Piyasa Katılımcıları Anketi"ni de yakından takip edecekler.

Yurt dışında İngiltere'den gelecek veriler ve G20 Zirvesi izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Çin'de üretici fiyatlarında artış Haziran'da Mayıs ayına göre yavaşladı.

Mayıs ayında yüzde 9,0 ile son 13 yılın en yüksek seviyesine yükselen üretici enflasyonu Haziran ayında yüzde 8,8'e geriledi.

Çin'de tüketici fiyatlarında artış da Haziran ayında bir önceki aya göre geriledi. Mayıs ayında yüzde 1,3 olan yıllık tüketici enflasyonu

Haziran ayında yüzde 1,1'e geriledi. Ekonomistler ise tüketici enflasyonunun yüzde 1,2 olmasını bekliyorlardı.

Rusya Ekonomi Bakanlığı 2021 yılı için büyüme ve enflasyon tahminlerini yukarı yönlü revize etti.

Reuters kaynaklı bir habere göre, ECB üyeleri, geniş kapsamlı stratejik gözden geçirmeyi tamamladıkları toplantıda yeni politika yönlendirmesi üzerinde bir anlaşmaya varamadılar. ECB üyeleri 22 Temmuz'da yeniden bir oraya gelecekler.

Japonya'da korona virüs salgınının yarattığı belirsizlik ortamında hane halkları ve şirketlerin tasarruflarını artırmaya yönelmeleri banka mevduatlarının ve dolaşımdaki para miktarının rekor seviyeye yükselmesine yol açtı.

ABD askerlerinin Afganistan’daki görevi 31 Ağustos’ta sona erecek.

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB, Mayıs ayına ilişkin ödemeler dengesi raporunu açıklayacak. Cari işlemler dengesi Nisan ayında 1,71 milyar dolar açık verirken, 12 aylık açık 32,74 milyar dolar olmuştu. Foreks anketinde beklenti Mayıs ayında cari dengenin 2,9 milyar Dolar açık verileceği yönünde oluştu.

TÜİK dış ticaret endeksleri, kümes hayvancılığı üretimi, süt ve süt ürünleri üretimi verilerini açıklayacak (10.00).

Merkez Bankası "Piyasa Katılımcıları Anketi" sonuçlarını açıklayacak(10.00). Bir önceki ankette yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 14,46 olarak belirlenmişti.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde üçüncüsü yapılacak G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları toplantısına katılacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa açılışında İngiltere'den önemli bir veri akışı olacak. Sanayi üretimi, aylık GSYH, hizmet sektörü üretimi ve ticaret rakamları birlikte açıklanacak (09.00). Ülkede sanayi üretiminin aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 21,4, GSYH'nin aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 25,7 artması bekleniyor.

ABD'de toptan stoklar (17.00) verisi dışında önemli veri bulunmuyor.

Avrupa Merkez Bankası(ECB), Haziran ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak (14.30).

G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları zirvesi İtalya’da gerçekleştirilecek.

Altın fiyatları kafa karıştırmaya devam ediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 09/07/2021

 

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

 

Petrolde beklenti düşüyor

 

Küresel piyasalarda negatif seyir izleniyor

 

Ersu ve Temapol sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)