E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda sert düşüş sonrası yatay seyir---

Kurlarda sert düşüş sonrası yatay seyir

Kurlarda sert düşüş sonrası yatay seyir
02 Mart 2021 - 08:14 borsagundem.com

Haftaya düşüşle başlayan döviz kurları, haftanın ikinci gününde dün çekildikleri seviyeleri koruyor. Dolar/TL 7,28-7,29, euro/TL ise 8,77 seviyelerinde işlem görüyor.

Dolar/TL'de, ABD 10 yıllık tahvil getirisinin ani bir şekilde yüzde 1,6 seviyesinin üzerine çıkması sonrası yaklaşılan 7,5'li seviyelerden getirilerdeki yükselişin durmasıyla 7,25'in altına kadar geriledi.

Döviz kurları, yeni haftaya yüzde 2'nin üzerinde düşüşle başlamasının ardından bu sabah yatay seyrediyor. Dün, 7,21'e kadar geriledikten sonra 7,30'un hemen altında tamamlayan dolar/TL, bu sabah 7,28-7,29 bandında değerleniyor. 

Euro/TL için de 8,76-8,77 seviyeleri söz konusu. Euro, Türk Lirası karşısında geçen hafta içerisinde 9,10 seviyesini görmüştü.

08.10 itibarıyla dolar/TL 7,2994, euro/TL 8,7771 seviyesinden işlem gördü.

Veri bakımından sakin günde yurt içinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak İnsan Hakları Eylem Planı, yurt dışında Euro Bölgesi öncü enflasyon rakamları izlenecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Cemal Kaşıkçı cinayetine ait raporun yayınlanmasından günler sonra ABD’nin gelecekte Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a "gerekirse" yaptırım uygulama hakkını saklı tuttuğunu belirtti.

Avustralya Merkez Bankası(RBA), faiz oranında beklendiği gibi bir değişikliğe gitmedi.

ABD yönetimi Başkan Joe Biden’ın ticaret politikalarının ayrıntılarına yer veren bir rapor açıkladı. Raporda Türkiye’nin dijital hizmet vergisi uygulaması ve iki ülke arasında ticarette yaşanan diğer anlaşmazlık konularıyla bunların çözümü için atılan adımlara da yer verildi.

ABD Temsilciler Meclisi’nin her iki partiden 180'i aşkın üyesi, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a Türkiye’yle ilgili mektup gönderdi.

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, korona virüs salgınının Euro Bölgesi ekonomileri üzerinde ağır baskı yaratmaya devam ettiği uyarısında bulundu.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin istenmeyen, arzu edilmeyen her türlü sıkılaşmaya karşı tepki verebilecek durumda olduğunu ve vermesi gerektiğini söyledi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, ekonomide toparlanmanın muhafazakâr tahminlerden daha güçlü olabileceğini söyledi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, yükselen tahvil getirilerinin yatırımları etkilemekte olduğuna dair herhangi bir kanıt görmediğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İnsan Hakları Eylem Planı’nı açıklayacak (13.30). Eylem Planının, insan hakları standartlarının yükseltilmesine yönelik 9 amaç ve 11 temel ilkeden oluşması bekleniyor.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Şubat ayına ilişkin Gümrük bazlı ticaret rakamlarını açıklayacak (11.00).

Yılın ilk Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek (15.00).

TBMM Genel Kurulunda, Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

TBMM KİT Komisyonunda, Boru Hatları ile Petrol Taşımacılığı Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünün hesapları görüşülecek.

TCMB Finans Dışı Firma Net Döviz Pozisyonu verilerini açıklayacak(14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de New York ISM İş Koşulları Endeksi (17.45), IBD/TIPP Ekonomik İyimserlik Endeksi (18.00) verileri bulunuyor.

Günün diğer önemli verileri Almanya işsizlik oranı (11.55), Euro Bölgesi öncü tüketici fiyatları (13.00) olarak görülüyor.

İngiltere 40 yıllık tahvil ihalesi düzenleyecek.

Günün konuşması beklenen yetkilileri ECB Denetim Kurulu Üyesi Elizabeth McCaul (17.00), Fed Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard (21.00) ve San Francisco Fed Başkanı Mary Daly(22.00) olacak.

Türkiye'nin güncel korona virüs tablosu açıklandı

TÜİK Başkanlığı'na Dinçer atandı

Tahvil baskısından kurtulan Wall Street sert yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)