E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda reform paketi ile yön değişir mi?---

Kurlarda reform paketi ile yön değişir mi?

Kurlarda reform paketi ile yön değişir mi?
12 Mart 2021 - 08:35 borsagundem.com

Haftaya yükselişle başladıktan sonra 3 gündür gerileyen döviz kurları haftanın son gününde hafif yukarı yönlü seyrediyor.

Günün en önemli gündemi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan "Ekonomi Reformları" takip edilecek. Yurt içinde sanayi üretimi, ABD'de üretici fiyatları öncelikli olarak takip edilecek veriler olacak.

Pazartesi günü yaşanan yüzde 3'lük yükselişin ardından üst üste 3 gündür gerileyen döviz kurları haftanın son gününe hafif yukarı yönlü hareketlerle başladı. Dün 7,43'e kadar çekildikten sonra günü 7,48'den kapatan dolar/TL, bu sabah saatlerinde 7,50'nin hemen üzerinde değerleniyor. Euro/TL de benzer hareketlerle 8,98-8,99 düzeyinde işlem görüyor.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Joe Biden, Senato’nun ardından Temsilciler Meclisi’nde de onaylanan 1,9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketini imzaladı.

IMF, ABD'de yürürlüğe giren 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketi pek çok ülkeye fayda sağlayacak ve toparlanmaya yardım edecek olsa da faiz oranlarında anı bir artışın gelişmekte olan piyasalara yayılması olasılığına karşı uyanık olmaları konusunda merkez bankalarını uyardı.

ABD Başkanı Joe Biden 1 Mayıs’a kadar tüm Amerikalılar’ın aşı olmaya hak kazanacağı, Amerika’nın bağımsızlık günü olan 4 Temmuz’a kadar da ülkenin “normale yakın” faaliyetlerine döneceği vaadinde bulundu.

Wall Street Journal gazetesinin haberine göre Avrupa Birliği Sincan'daki insan hakları ihlalleri nedeniyle Çinli 4 yönetici ve 1 kuruma yaptırım kararı aldı.

Japonya Ekonomi Bakanı Yasutoshi Nishimura, Kovid-19 aşılama kampanyasının başlaması ve Tokyo bölgesi için de olağanüstü halin sona erdirilmesi ile birlikte Japon şirketlerinin daha iyimser hale geleceklerini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ekonomik Reformları'nı İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde kamuoyuna açıklayacak (15.00). Reform paketi ile kamuda tasarruf politikalarının uygulanacağı, harcamaların denetlendiği bir sistem kurulacağı belirtildi.

TÜİK, yılın ilk ayına ilişkin sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endekslerini açıklayacak (10.00). Foreks anketinde ekonomistlerin sanayi üretimi yıllık medyan tahmini yüzde 8,3 olarak belirlendi.

Merkez Bankası Beklenti Anketi de haftanın son günü takviminde yer alıyor. Bir önceki ankette yılsonu tüketici fiyat beklentisi yüzde 11,23 seviyesinde oluşmuştu.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de üretici fiyatları (16.30) ve öncü Michigan Tüketici Güven Endeksi (18.00) verileri takip edilecek. Üretici fiyatları yılın ilk ayında aylık yüzde 1,3, yıllık yüzde 1,7 artış göstermişti. Michigan Tüketici Güven Endeksi ise Şubat ayının son verisinde 76,8 olarak açıklanmıştı. Petrol piyasaları tarafından yakından izlenen Baker Hughes sondaj kule sayısı verileri TSI 21.00'de açıklanacak.

İngiltere ve Almanya'dan gelen veriler erken saatlerde piyasalar tarafından izlenecek. İngiltere'de sanayi üretimi, aylık GSYH, ticaret, Almanya'da final tüketici fiyat verileri bulunuyor (10.00).

Bugün 100 isteyen yarın 300 ister

 

Günün önemli şirket haberleri 12/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ayhan Durak12 Mart 2021 12:47

    Kur artışı da enflasyonu da kendi elimizle yükseltiyoruz! Beylerin lüks sevdasına, niteliksiz çoğunluğun bankalardaki mevduatına bakıldığında ne demek istediğim gayet net, anlamak isteyene. İkircikli söylemlerin adı "politika" oldu, politika bu ülkede halen daha kirli...