E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda hareketli gün: İçeride enflasyon, ABD’de istihdam---

Kurlarda hareketli gün: İçeride enflasyon, ABD’de istihdam

Kurlarda hareketli gün: İçeride enflasyon, ABD’de istihdam
03 Eylül 2021 - 09:13 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,2920 liradan, euro 9,8500 liradan güne başladı. Piyasalar yurt içinde enflasyon, yurt dışında ABD işgücü verilerine odaklanacak

Serbest piyasada 8,2900 liradan alınan dolar, 8,2920 liradan satılıyor. 9,8480 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,8500 lira olarak belirlendi.

Dünkü günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,2810 lira, euronun satış fiyatı ise 9,8120 lira olmuştu.

Piyasalar yurt içinde enflasyon verilerine odaklanırken, ABD'den gelecek işgücü verileri de yakından takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, bu ay sonuna doğru yapılması beklenen oylamada iktidar partisi LDP'nin liderliği için yarışmayacağını açıkladı.

Japonya'da Başbakan Yoshihide Suga'nın LDP liderliği için yarışmayacağı ve görevinden istifa edeceği haberleri hisse senedi piyasalarına güçlü alım getirdi.

Çin'de hizmet sektörü aktivitesi, Kovid-19 Delta varyantının yayılmasını önlemek için uygulanan tedbirlerin de etkisi ile Ağustos ayında daraldı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Haftanın diğer önemli verisi olan Tüketici Fiyatları Endeksi, TÜİK tarafından yayımlanacak. Tüketici fiyatları Ağustos ayında bir önceki aya göre yüzde 1,80 artarken, geçen yılın aynı ayına göre artış yüzde 18,95'e ulaşmıştı. Foreks'in 19 banka/kurum ekonomisti ile düzenlediği ankette, tüketici fiyatları medyan beklentisi aylık yüzde 0,65, yıllık yüzde 18,70 oldu (10.00).

TÜİK aynı anda Yurt İçi Üretici Fiyatları Endeksini de duyuracak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında Hizmet Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI)takip edilecek.

Euro Bölgesinde perakende satışlar verileri gündemde yer alıyor(12.00).

ABD tarafında haftanın en önemli verisi olan işgücü istatistikleri açıklanacak. Temmuz ayında tarım dışı istihdam beklentilerin üzerinde 943 bin artarken, işsizlik oranı yüzde 5,4'e inmişti.

Piyasalar Ağustos ayında 720 bin istihdam oluştuğunu düşünürken, işsizlik oranının yüzde 5,2'ye düşmesini bekliyorlar (15.30).

ABD'de diğer beklenen veriler ISM Hizmet Sektörü PMI (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)