E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda güne yatay başlangıç---

Kurlarda güne yatay başlangıç

Kurlarda güne yatay başlangıç
16 Eylül 2021 - 09:15 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,4380 liradan, euro 9,9610 liradan güne başladı. Euro Bölgesi ticaret rakamları ve ABD perakende satışlar verileri izlenecek

Serbest piyasada 8,4360 liradan alınan dolar, 8,4380 liradan satılıyor. 9,9590 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9610 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4390 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9680 lira olmuştu.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,1 değer kaybıyla 8,4353'e gerilemesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,4380 seviyesinde işlem görüyor.

Piyasalar Euro Bölgesi ticaret rakamları ve ABD perakende satışlar verileri izleyecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Temsilciler Meclisi Yollar ve Kaynaklar Komitesi, Başkan Biden'in 3,5 trilyon dolarlık harcama paketinin finansmanı için önemli olan vergi artırımına onay verdi.

Yellen, Temsilciler Meclisi'nden bankalara ilişkin raporlama zorunluluklarının güncellenmesini istedi. ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, ABD'nin Gelir İdaresi konumundaki IRS'den Charles Retting ile birlikte Temsilciler Meclisi'ne mektup gönderdi.

ABD Başkanı Joe Biden, İngiltere ve Avustralya ile savunma teknolojisi konusunda işbirliği yapacağını duyurdu.

Çin'in Washington Büyükelçiliği, ABD, İngiltere ve Avustralya arasında varılan yeni üçlü savunma anlaşmasına tepki gösterdi. Büyükelçilik açıklamasında, bu ülkelerin Soğuk Savaş zihniyetini ve ideolojik önyargılarını bir tarafa bırakmaları gerektiğini savundu.

Japonya'da parlamento yeni başbakanı seçmek için 4 Ekim'de toplanacak.

Japonya'da iktidar partisi LDP'de 29 Eylül'de yapılacak lider değişikliği sonrası Başbakan da değişecek.

Avrupa Merkez Bankası Baş Ekonomisti Philip Lane, faiz oranlarının bandın neredeyse en alt seviyesinde olduğu ortamda, ECB'nin ekonomik büyümenin alternatif ölçümlerini değerlendirmesi gerektiğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Merkez Bankası, özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu rakamlarını duyuracak (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

TCMB, Temmuz ayına ilişkin Konut Fiyat Endeksi verilerini açıklayacak(14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Erken saatlerde Japonya'dan ticaret verileri (02.50), Avustralya'dan işgücü rakamları (04.30) gelecek. Japonya'nın 1 ve 20 yıllık iki tahvil ihalesi de bulunuyor.

Avrupa piyasalarında öne çıkan tek veri Euro Bölgesi ticaret rakamları olacak (12.00).

ABD'de perakende satışlar öncelikle takip edilecek veri olacak. Temmuz ayında perakende satışlarda aylık yüzde 1,1 düşüş yaşanmıştı.

ABD'nin diğer verileri işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed İş Koşulları Endeksi (15.30), işletme stokları (17.00), doğal gaz stokları (17.30) ve sermaye hareketleri (23.00) olacak.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde, Paris’te katılacağı etkinlikte açıklamalarda bulunacak (15.00).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)