E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda gözler Perşembe gününde!---

Kurlarda gözler Perşembe gününde!

Kurlarda gözler Perşembe gününde!
12 Nisan 2021 - 11:34 borsagundem.com

Dolar/TL, haftaya yükselişle başlamasının ardından 8,20 seviyesinde işlem gördü.

Geçen haftanın son işlem gününde yüzde 0,5 değer kazanan dolar/TL, haftayı 8,1820 seviyesinden tamamladı.

Yeni haftaya da yükselişle başlayan dolar/TL, saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 8,2010 seviyesinde işlem gördü. Euro/TL yüzde 0,2 primle 9,7450'den, sterlin/TL yüzde 0,5 artışla 11,2720'den satıldı.

Analistler, artan yeni tip korona virüs vaka sayıları ve sıkılaştırılan tedbirler ile dolar endeksindeki yükselişin TL varlıkları üzerinde baskıya neden olduğunu bildirdi. Dolar endeksi, önceki kapanışa göre yüzde 0,1 yükselişle 92,3 seviyesinde bulundu.

İnfo Yatırım FX tarafından hazırlanan bültende, “Geçtiğimiz haftayı 8.15 seviyelerinde kapatan USDTRY paritesi yeni haftaya da bu seviyelerin yakınlarında başlangıç yaptı ve bu seviyelerde fiyatlamalarına devam ediyor. Yeni haftada TL kanadında en önemli konulardan biri Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın gerçekleştireceği Nisan ayına ait Para Politikası Kurulu Toplantısı. TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun başkanlığını yapacağı bu ilk toplantı sonrasında bankanın vereceği karar merakla bekleniyor. Toplantı Perşembe günü gerçekleşecek ve banka kararını Perşembe günü 14:00’da açıklayacak. Piyasalardaki beklentiler faiz oranlarında bir değişiklik olmayacağı yönünde ağırlık kazanmış durumda. Bunlar öncesinde piyasalar yeni haftanın ilk işlem gününde yurtiçinden gelecek olan Çeyreklik İşsizlik Ortalaması ekonomik verisini takip edecek. Veri 10:00’da açıklanacak ve veri ile birlikte TL varlıklarında volatilite artacaktır. Diğer yandan yine aynı saatte yurtiçinden gelecek olan Cari Hesap verisi takip edilecek. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 8,21199 8,30299 – 8,40438 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 8,00130 – 7,85217 – 7,70128 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir” denildi.

Anadolu Yatırım tarafından hazırlanan teknik analizde de, “8,10-8,30 aralığını ve kırılımını izleyeceğiz” denildi.

Analizin tamamı şu şekilde:

TCMB'nin Perşembe günkü PPK toplantısı öncesinde kurda 8,10-8,30 aralığında seyrin devamını bekliyoruz. TCMB'nin bu ayki toplantıda faizde değişiklik yapması beklenmezken yayımlanacak metinde vereceği mesajlar izlenecek. Bu açıdan PPK kararı sonrasında TCMB'nin 29 Nisan'da yayımlayacağı yılın II. Enflasyon raporunda beklentileri revize edip etmeyeceği takip edilecek. Geçen hafta Cuma günü yayımlanan Beklenti Anketi'nde yılsonu için TÜFE artış beklentisinin %11,54'den %13,2'ye yükseldiğini hatırlatmak isteriz.

İş Yatırım tarafından hazırlanan forex teknik analizinde ise, "Powell, hafta sonu katıldığı programda Amerikan ekonomisinin dönüm noktasında olduğunu ve istihdamın hızlanmaya başlayacağını belirtti. Dolar Endeksi, 92,20-92,30 aralığında dar bir bantta işlem görmekte ve 92,35 seviyesindeki 200 günlük hareketli ortalamasını yeniden aşamıyor. G10 para birimlerinin genelinde ise Amerikan Doları karşısında değer kaybı izleniyor. EURUSD paritesi 1,1900 psikolojik seviyesi ile birleşen 200 günlük hareketli ortalamasını aşamıyor. Buranın kırılması durumunda Bollinger üst bandına denk gelen 1,1990 hedeflenebilir. Yukarı hareket için Avrupa'da aşılanma oranları ve ekonomik normalleşme önemli olacak” diye belirtiliyor.

Piyasalar için oldukça hareketli bir hafta başlıyor

 

40 yılın en büyük enflasyon korkusu geliyor

 

Altında kritik seviyeler yerini koruyor

 

Banka hisseleri bilanço sezonunu bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)