E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKurlarda geri çekilme durumunda tepki alımları oluşabilir---

Kurlarda geri çekilme durumunda tepki alımları oluşabilir

Kurlarda geri çekilme durumunda tepki alımları oluşabilir
22 Eylül 2020 - 09:31 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

Güne yatay eğilimle başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde güçlü satışlarla karşılaşarak günü %2,24 düşüşle 1.087,03’den kapattı. Yurtdışı borsalar bankacılık hisseleri öncülüğünde yeni haftaya sert satışlarla başladı.

Vaka sayılarındaki artış, Fed başkanı Powell’in açıklamaları sonrası ekonomik toparlanmaya ilişkin endişelerin yükselmesi, ABD ek teşvik paketinin gecikmesi ve büyük bankalara ilişkin şüpheli işlemlere yönelik medyaya yansıyan haberler, satışların güçlü şekilde gerçekleşmesine neden oldu. TL, dolar endeksindeki güçlenme ile EM para birimlerinde oluşan güçlü değer kayıplarına paralel gerilemesini sürdürdü. BIST ise hem yurtdışı borsalardaki satışların etkisi hem de TL’deki değer kayıplarının etkisiyle günü sert düşüşle kapattı. Yurtdışı borsalardaki volatilite ve zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir.

Gelecek zayıf veriler ekonomik toparlanmaya ilişkin endişeleri artırarak satışların güçlenerek devam etmesini sağlayabileceği gibi iyi veriler tepki alımlarını tetikleyebilir. BIST son dönemde yurtdışı borsalara göre kısmen daha dirençli görünüm sergilese de TL’deki değer kayıplarının güçlenmesi endekste satışların devam etmesine neden olacaktır. TL’deki değer kayıplarının durması ve kurlarda geri çekilme yaşanması durumunda tepki alımları oluşması beklenmektedir. Ancak kısa vadede tepki alımlarının tekrar satış fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz. VIX endeksi 28 seviyelerinde seyrederken başta ABD borsaları olmak üzere volatilite ve satış baskısının sona erdiğinin teyidi için endeksin 26 seviyesine gelerek kalıcı olması gerektiğini düşünüyoruz.

Geçen hafta 500’lü seviyelere gerileyen CDS’ler ise 567 seviyelerine yükselerek TL varlıklara yönelik risk fiyatlamasının tekrar güçlendiğine işaret ediyor. Bugün ABD’de açıklanacak ikinci el konut satışları takip edilecek. ABD ve Almanya vadelileri BIST kapanışı sonrası kayıplarının bir kısmını geri aldı. Asya borsalarında satış baskısı devam ediyor. Endeksin güne tepki alımlarıyla başlaması beklenmektedir. Ancak kurlarda güçlü bir geri çekilme yaşanmadıkça tepki alımlarının belli seviyelerde tekrar satış fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Piyasada kısa vadeli fırsatlar değerlendirilebilir

Bankalar öncülüğünde artan satış baskısı, risk iştahını zayıflattı

Global piyasalarda gözler Powell’a çevrildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)