E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda Fed öncesi yatay seyir---

Kurlarda Fed öncesi yatay seyir

Kurlarda Fed öncesi yatay seyir
28 Temmuz 2021 - 09:08 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,5590 liradan, euro 10,1150 liradan güne başladı. Piyasalarda Fed faiz toplantısı bekleniyor

Serbest piyasada 8,5570 liradan alınan dolar, 8,5590 liradan satılıyor. 10,1130 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1150 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5710 lira, euronun satış fiyatı ise 10,1250 lira olmuştu.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,1 artışla 8,5655'ten kapanış yapmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,5590 seviyesinde işlem görüyor.

Euro/dolar paritesi ise sınırlı da olsa bir önceki günkü yükseliş eğilimini sürdürerek yüzde 0,1 artışla 1,1820 seviyesine çıktı.

Piyasalarda gözler ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararına çevrildi.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silah ve petrol gelirleri haricinde başka hiçbir şeyi olmayan bir ekonominin üzerinde oturduğunu ve "başının gerçekten dertte olduğunu bildiğini" söyledi.

İngiltere Perakende Konsorsiyumu(BRC) ile araştırma şirketi Nielsen tarafından yapılan hesaplamaya göre, İngiltere'de mağaza fiyat enflasyonu Temmuz'da Haziran ayından daha hızlı düştü.

AB Komisyonu, İngiltere'den gelen talep doğrultusunda Kuzey İrlanda protokolünün ihlal edilmesi nedeniyle İngiltere'ye karşı hukuki süreç başlatma kararını askıya aldı.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve İspanya Merkez Bankası Başkanı Pablo Hernandez de Cos, Euro Bölgesi'nde ekonomik belirsizliğin hala çok yüksek olduğunu söyledi.

ABD Kongresi'nin Demokrat Partili Çoğunluk Lideri Chuck Schumer altyapı paketi konusunda oylamanın hafta bitimine kadar yapılmasını umduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Tanju Bilgiç, “Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, AB adına Maraş konusunda yapılan açıklamayı kınıyoruz” dedi.

Akbank ve Tofaş, 6 aylık finansal raporunu açıklayacak.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde TÜİK hane halkı yurt içi turizm ve motorlu kara taşıtları verilerini açıklarken, TCMB uluslararası rezervler ve döviz likiditesi rakamlarını duyuracak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında haftanın en önemli gündem maddesi olan ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı açıklanacak(21.00). Piyasalarda faizle ilgili bir değişim beklentisi bulunmuyor. Fed Başkanı Jerome Powell son toplantının ardından yaptığı açıklamada, faiz oranlarını artırmayı tartışmak için çok erken olduğuna inandığını söylemişti. Powell'ın bu toplantının ardından yapacağı açıklamalar piyasalar tarafından yakından izlenecek(21.30).

Günün erken saatlerinde Avustralya'dan gelecek tüketici fiyatları verisi takip edilecek. Veriler ilk çeyrek dönem için açıklanacak.

Avrupa piyasalarında önemli bir veri bulunmazken, Almanya'nın 15 yıllık tahvil ihalesi takip edilecek.

ABD'de MBA mortgage verileri (14.00), öncü mal ticaret dengesi (15.30), DoE petrol stokları (17.30) yayımlanacak.

Uluslararası Para Fonu(IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, konuşma yapacak (16.30).

Günün önemli şirket haberleri 28/07/2021

 

Nijerya kendi dijital parasını çıkaracak

 

Powell'ın açıklamalarıyla piyasada oynaklık görülebilir

 

Piyasaların gözü Fed'in faiz kararında

 

Bitcoin'in fiyatı yeniden 40 bin doları aştı

 

Altın, doların zayıflığından kazandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)