E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlarda düşüş sürer mi?---

Kurlarda düşüş sürer mi?

Kurlarda düşüş sürer mi?
05 Ocak 2021 - 08:39 borsagundem.com

Yurt içinde aralık ayı dış ticaret rakamlarının takip edileceği yurt içi piyasalarda dolar, dünkü kapanış seveiyeleri olan 7,40'ın hemen üzerinde dengeleniyor.

Dün yeni yılın ilk işlem gününde dolar ve euroda yaşanan dalgalı negatif seyrin ardından bugün kurlarda sakinlik gözleniyor. Dün günün ilk bölümünde 7,34'e kadar çekilen dolar/TL günü 7,43 seviyelerinden kapadı. Bu sabah dolar/TL 7,42-7,43 seviyelerinden işlem görüyor. 9,00 ile 9,13 aralığındaki dalgalı hareketlerin ardından euro/TL de bugün 9,10'un hemen üzerinde işlem görüyor.

Bugün yurt içinde aralık ayı dış ticaret rakamları ve Hazine ihaleleri, yurt dışında ABD'de Georgia eyaleti seçimi bugünün en önemli gündem maddeleri olacak.

08.30 itibarıyla dolar/TL 7,4222, euro/TL 9,1141 seviyesinden işlem gördü.

Fed Bölgesel Başkanlarından açıklamalar

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, Fed'in cari politika duruşunun "iyi konumlanmış" olduğunu ve Fed'in varlık alım programında ayarlama yapmasına ihtiyaç olup olmadığının bahara kadar netleşeceğini söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in aylık varlık alımlarında ayarlama yapmaya, azaltma eğer korona virüse karşı aşının uygulanmaya başlaması beklendiği gibi ekonomisi büyütür ise, bu yıl başlanabileceğini söyledi.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, eğer Amerikalıların çoğu korona virüse karşı aşılanabilir ise ABD'de ekonomik büyümenin bu yıl hızlanabileceğini, ancak yaşanacak kazanımların Fed'in ekonomiye desteğini çekmesi için yeterli olmasının muhtemel görünmediğini söyledi.

Asya'da öne çıkan başlıklar

Çin Merkez Bankası, yuan için günlük hareket bandı orta noktasında para biriminin değerini dolara sabitlemeye son verdiği 2005 yılından bu yana görülen en büyük değişikliği yaptı.

Çinli ilaç şirketi Stemirna Therapeutics, geliştirmekte olduğu Kovid-19 aşı adayının klinik testlerini yapabilmek için Çin'in medikal ürünler regülatöründen onay aldı.

FTSE Russell, ABD Başkanı Trump'ın çıkardığı kararname ile Amerikalıların yatırım yapmalarını yasakladığı Çin şirketleri arasında yer alan 3 şirketi daha global hisse senedi endekslerinden çıkarma kararı aldı.

Japonya Başbakanı Yoshihide Suga, iktidardaki LDP üyesi parlamenterler ile yaptığı görüşmede hükümet olarak Tokyo ve çevresindeki 3 bölgede olağanüstü hal ilan edip etmemeye perşembe günü karar vereceklerini söyledi.

Yurt İçi Gündem

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, 2020 Yılı Dış Ticaret Değerlendirme Toplantısı düzenleyecek ve geçen yılın ticaret rakamlarını açıklayacak (11.30).

Hazine dünün ardından bugün de iki ihale birden yapacak. Hazine 5 yıl vadeli sabit kuponlu ve 7 yıl vadeli değişken faizli tahvilleri yeniden ihraç edecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), "Aylık Fiyat Gelişmeleri" ile ilgili değerlendirmesini yayınlayacak (10.00).

TCMB reel efektif döviz kurunu açıklayacak. Kasım ayında TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru 60,55 seviyesinde açıklanmıştı (14.30).

Yurt Dışı Gündem

ABD'de Georgia eyaletinde yapılacak seçim Kongre'nin kontrolünü belirleyecek. ABD'de hâlihazırda Kongre'de 50'ye 48 ile Cumhuriyetçi Parti'nin kontrolü bulunuyor. Georgia'da yapılacak ikinci tur seçim ile 2 senatör daha belirlenecek. İki senatörden birinin Cumhuriyetçi olması halinde Kongre'de oy çoğunluğu Cumhuriyetçi Parti'den olacak. Ancak eğer iki isim de Demokrat olursa oylar 50'ye 50 dağılacak ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris Demokrat olduğu için onun oyu belirleyici olacak.

ABD'de Paychex küçük işletmeler endeksi (16.30), New York ISM iş koşulları endeksi (17.45), ISM imalat sektörü endeksi (18.00) takip edilecek.

Almanya'da istihdam verileri (11.55) günün diğer önemli verisi olacak.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester (02.00) ve Chicago Fed Başkanı Charles Evans'ın (23.45) konuşmaları da yakından izlenecek.

Dolardaki düşüş devam edecek mi?

Borsa, döviz kurlarından destek buldu

Nisanda faiz indirimi gelir mi?

Yuanda dolar hareketi

Bitcoin'de yükseliş sürecek mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)