E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar yeni haftaya yatay başladı---

Kurlar yeni haftaya yatay başladı

Kurlar yeni haftaya yatay başladı
27 Eylül 2021 - 09:05 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,8830 liradan, euro 10,4200 liradan haftaya başladı. Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında ABD dayanıklı mal siparişleri izlenecek

Serbest piyasada 8,8810 liradan alınan dolar, 8,8830 liradan satılıyor. 10,4180 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,4200 lira olarak belirlendi.

Cuma günü kapanışta doların satış fiyatı 8,8570 lira, euronun satış fiyatı ise 10,3720 lira olmuştu.

Geçen hafta kapanışını yüzde 1,32 artışla 8,8836'dan yapan dolar/TL ise bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,8840 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt içinde önemli bir veri bulunmazken, yurt dışında ABD dayanıklı mal siparişleri ve Merkez Bankası Başkanlarının konuşmaları izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, daha önce Senato'da kabul edilmiş olan 1 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı yatırım paketi için oylama tarihini 30 Eylül Perşembe olarak belirledi.

Financial Times'ın haberine göre Çin'de en az 2 yerel yönetim, zor durumdaki gayrimenkul geliştirme şirketi Evergrande Group'un gayrimenkul satış gelirlerini kontrollerine aldılar.

New York Fed'den araştırmacıların, bankaların iklimle ilişkili risklerini ölçen bir stres testi geliştirdikleri bildirildi.

Japonya'da iktidar partisi LDP'nin yeni liderini ve ülkenin yeni başbakanını belirleyecek seçim öncesinde herhangi bir favori yok.

Almanya'da dün yapılan genel seçimde oy sayma işlemi devam ediyor.

Ancak sayılan ilk oyların ardından yapılan projeksiyonlar 16 yıllık CDU/CSU iktidarının sonuna gelindiğini, SPD'nin 2005'ten bu yana ilk kez hükümeti kurma görevini alacağını gösteriyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

Haftanın ilk günü yurt içinde önemli bir veri bulunmuyor. Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) tarafından açıklanan katı yakıtlar verileri, takvimdeki tek veri olarak görülüyor (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Yurt dışında günün erken saatlerinde Japonya'dan Hizmet Üretici Fiyatları (02.50) ve Öncü Göstergeler Endeksi (08.00) verileri gelecek.

Avrupa Merkez Bankası(ECB), Euro Bölgesi için Ağustos ayına ilişkin parasal gelişmeleri açıklayacak (11.00).

ABD'de dayanıklı mal siparişleri verileri yakından izlenecek (15.30). ABD'de ayrıca Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi (17.30) ile 2 ve 5 yıllık ihaleleri de piyasalar tarafından takip edilecek.

Piyasalar Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey'nin yapacağı konuşmaları bekleyecek. Lagarde Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi önünde konuşacak (4.45). Bailey'in konuşması ise Profesyonel Ekonomistler Topluluğu etkinliğinde olacak (21.00).

Chicago Fed Başkanı Charles Evans (15.00) ve New York Fed Başkanı John Williams (16.00-19.00) günün konuşması olan diğer yetkilileri olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)