E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar yeni haftaya sakin başladı---

Kurlar yeni haftaya sakin başladı

Kurlar yeni haftaya sakin başladı
28 Haziran 2021 - 08:08 borsagundem.com

Döviz piyasaları, önemli bir verinin olmadığı haftanın ilk gününde yatay seyrediyor. Fed yetkililerinin konuşmaları izlenecek

Döviz piyasaları, yeni haftaya oldukça sakin başladı. Piyasaların fiyatlayacağı önemli bir ajandanın olmadığı haftanı ilk gününde, dolar ve euro TL karşısında yatay hareketler sergiliyor.

Sabahın erken saatlerinde dolar/TL, 8,75; euro/TL ise 10,44 seviyelerinden işlem görüyor.

Haftanın ilk günü veri anlamında sakin bir gün olacak. ABD Merkez Bankası(Fed) yetkililerini yapacakları konuşmalar izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD, Irak'ta bulunan Amerikan personeli ve tesislerine yönelik insansız hava aracı saldırılarına misilleme olarak, Irak ve Suriye'deki İran destekli milisleri hedef alan hava saldırıları düzenlendiğini duyurdu.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren, ABD ekonomisinin bir faiz artırımı için ortaya konan maksimum istihdam ve enflasyon şartlarını gelecek yıl yerine getirebileceğini, ancak verilerin izlenmeye devam edilmesinin önemli olduğunu söyledi.

The Times gazetesinin haberine göre Almanya, Kovid-19 aşıları olsun ya da olmasın tüm Britanya vatandaşlarının Avrupa Birliği’ne seyahatlerinin yasaklanması için girişimde bulunmaya hazırlanıyor.

İngiltere ile Singapur, bariyerleri kaldırmayı hedefleyecek yeni bir dijital ticaret anlaşması için müzakerelere bugün başlayacak.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Çin'de sanayi şirketlerinin karlarında büyüme, yükselen hak madde fiyatlarının etkisi ile yavaşladı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde takvimde sadece Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB)  tarafından açıklanacak uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verileri bulunuyor (10.00).

TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda Makine ve Kimya Endüstrisi Anonim Şirketi Hakkında Kanun Teklifi'nin görüşmelerine devam edilecek (11.00).

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türksat Genel Müdürlüğünde yapılacak "Türksat 5A Hizmete Alma Töreni"ne katılacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

İtalya G20 dışişleri bakanları, 3 günlük bir zirve için güney İtalya'nın Matera kentinde bir araya gelecek.

ABD'de Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi (17.30) verileri izlenecek.

New York Fed Başkanı John Williams (15.45), Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker (18.00), Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin (19.00) ve Fed Başkan Yardımcısı Randal Quarles (20.10) konuşma yapacaklar.

Yeni haftada piyasanın kritik başlıkları

 

Asya borsalarında haftaya başlarken görünüm karışık

 

Baran Korkmaz'ın ABD'deki dava dosyasında iki ayrı iddianame

 

Son kez uygulandı! Sokağa çıkma kısıtlaması sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)