E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar yeni haftaya nasıl başladı---

Kurlar yeni haftaya nasıl başladı

Kurlar yeni haftaya nasıl başladı
28 Mart 2022 - 09:40 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 14,8340 liradan, euro 16,2500 liradan haftaya başladı. Gün içerisinde Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı izlenecek

Serbest piyasada 14,8320 liradan alınan dolar 14,8340 liradan satılıyor. 16,2480 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 16,2500 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL, geçen hafta yüzde 0,2'lik artışla 14,8359'dan kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 14,8250'den işlem görüyor.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 14,8530 lira, euronun satış fiyatı ise 16,3600 lira olmuştu.


Yurt içi ve yurt dışında öne çıkan bir veri bulunmazken, ABD tahvil ihaleleri analistler tarafından takip edilecek.

Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı da gündemde yer alıyor.

Öne Çıkan Başlıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen Doha Forumu’ndaki mülakatta, “S400’leri Ukrayna’ya vermek gibi bir düşüncemiz yok” dedi.

Ukrayna-Rusya arasındaki devam eden müzakerelerin bir sonraki turunun 28-30 Mart tarihlerinde yüz yüze olarak Türkiye’de yapılacağı duyuruldu. Rusya ve Ukrayna müzakere heyetlerinin Türkiye’de bir araya geleceğini belirten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Tarafların Türkiye’ye duyduğu güvenin sorumluluğunun bilincindeyiz” dedi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Türkiye’de yapılacak olan Rusya-Ukrayna müzakerelerini hatırlatarak, "Önümüzde yeni bir müzakere turu var çünkü biz barış arıyoruz. Bana söylenene göre Türkiye’de yüz yüze görüşmeler olacak" dedi.

Japonya Meclisi, ülkedeki ABD askerlerinin maliyetini paylaşmak üzere Washington'a yaklaşık 8 milyar dolar ödenmesini öngören anlaşmayı onayladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e seslenerek, "NATO topraklarına girmeyi aklından bile geçirme" dedi.

Çin’in en büyük kenti olan Şanghay’da Belediye, kentte son 24 saatte 4 bin 500 korona virüs vakasının tespit edilmesinin ardından vaka sayılarının tehlikeli boyutlara ulaşması nedeniyle Şanghay’ın Pudong bölgesini 1 Nisan’a kadar kapatma kararı aldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard and Poors(S&P), Suudi Arabistan'ın kredi notunu teyit ederken, görünümünü yükseltti.

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, yabancı merkez bankalarının Japonya Merkez Bankası'nda tuttukları rezervlere el koyamayacaklarını söyledi.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) getiri eğrisini savunmak için bu yıl ikinci kez tahvil piyasasına girmeye ve 10 yıl vadeli Japon devlet tahvilinden yüzde 0,25 faiz oranı ile sınırsız miktarda satın almaya karar verdi. BoJ kararını yarın uygulayacak.

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), katı yakıtlar istatistiklerini dışında beklenen bir veri bulunmuyor (10.00).

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanacak. Toplantıda başta Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gelişmeler olmak üzere gündemdeki maddeler görüşülecek (15.00). Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklama yapacak (19.00).

Yurt Dışı Gündem

Avrupa piyasalarında öne çıkan bir veri bulunmuyor. Litvanya ve Norveç perakende satışları (09.00), İspanya mortgage verileri (10.00) sakin günün ekranlara düşecek verileri olacak.

İngiltere Merkez Bankası Başkanı(BoE) Andrew Bailey, konuşma yapacak (14.00).

Amerika piyasaları Meksika dış ticaret rakamlarıyla açılacak (14.00).

Brezilya Merkez Bankası(COPOM) anketi her hafta pazartesi olduğu gibi aynı saatte yayımlanacak (14.25).

Brezilya'nın Şubat için ödemeler dengesi verileri yayımlanacak (15.30).

ABD'de öncü mal ticaret dengesi ve toptan stok verileri (15.30) ve Dallas Fed Teksas İmalat Aktivite Endeksi (17.30) verileri açıklanacak.

ABD Hazinesi'nin 2 ve 5 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor (18.30, 20.00).

Petrol yeni haftaya düşüşle başladı

 

Piyasalarda yön belirsiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)