E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar yatay seyrini sürdürüyor, gözler Enflasyon Raporu’nda---

Kurlar yatay seyrini sürdürüyor, gözler Enflasyon Raporu’nda

Kurlar yatay seyrini sürdürüyor, gözler Enflasyon Raporu’nda
29 Temmuz 2021 - 09:08 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,5420 liradan, euro 10,1420 liradan güne başladı. Yurt içinde Enflasyon Raporu öne çıkarken, yurt dışında ABD büyüme verisi izlenecek

Serbest piyasada 8,5400 liradan alınan dolar, 8,5420 liradan satılıyor. 10,1400 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1420 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,5660 lira, euronun satış fiyatı ise 10,0970 lira olmuştu.

09.05 itibarıyla hafif düşüşle dolar/TL 8,5425’ten işlem görürken, euro/TL de hafif alıcılı görünümde 10,1422 TL’den işlem gördü.

Bugün piyasaların gündeminde yurt içinde Enflasyon Raporu ve Ekonomik Güven Endeksi, yurt dışında ABD büyüme verisi olacak.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD'de Senato, 1,2 trilyon dolarlık partiler üstü altyapı yatırım tasarısına ilk onayı verdi.

ABD Merkez Bankası Fed, iki gün süren Federal Açık Piyasa Komisyonu toplantısında politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutma kararı aldı. Faiz oranlarını arttırmayı düşünmekten uzak olduklarını belirten Fed Başkanı Jerome Powell, varlık alım hızını ayarlamayı değerlendirdiklerini söyledi.

Dünya Altın Konseyi (WGC) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye'de 2. çeyrek dönemde takı altın talebi geçen yılın aynı dönemine oranla 2 kattan fazla arttı.

Çin Menkul Kıymet Komisyonu, finansal piyasalardaki tedirginliği yatıştırmak için global yatırım bankalarının yöneticileri ile dün gece online bir toplantı gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkali-2 kuyusunda gaz akış testini gerçekleştirerek doğalgaz çalışmalarında önemli bir dönüm noktasının geride bırakıldığını belirterek, “Karadeniz’de açtığımız kuyular ilk değildir elbette son da olmayacaktır” dedi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yılın 3.çeyrek dönemine ilişkin "Enflasyon Raporu"nu yayımlayacak (10.30). TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Rapor ile ilgili bir sunum gerçekleştirecek. TCMB'nin yılsonu enflasyon beklentisi yüzde 12,2, gelecek yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7,5 seviyesinde bulunuyor.

Yurt içinde en önemli veri Ekonomik Güven Endeksi olacak. Ekonomik Güven Endeksi Haziran ayında yüzde 5,6 artışla 97,8 puana ulaşmıştı.

TÜİK ayrıca katı yakıtlar ve yıllık sanayi ve hizmet istatistikleri verilerini yayımlayacak (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz  pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Almanya işsizlik ve enflasyon gibi iki önemli veri gelecek. Ülkede en son mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı yüzde 5,8 olurken, tüketici fiyatları aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 2,3 artış göstermişti.

Euro Bölgesinde Ekonomik Görünüm ve Tüketici Güven Endeksi verileri beklenecek (12.00).

ABD'de günün en önemli verisi 2.çeyrek dönem için ilk kez açıklanacak GSYH rakamları olacak. Yılın ilk çeyrek döneminde GSYH yüzde 6,4 artış göstermişti. ABD'de açıklanacak diğer veriler işsizlik başvuruları, (15.30), bekleyen konut satışları (17.00) ve doğal gaz stokları (17.30) olacak. ABD'nin 7 yıllık tahvil ihalesi de piyasalar tarafından takip edilecek.

Altın fiyatlarında Powell söyleminin etkisi

 

Bitcoin, kritik sınırın üstünde

 

Powell: Faizleri artırmak konusundan çok uzağız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)