E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar, Powell öncesi hafif yükselişte---

Kurlar, Powell öncesi hafif yükselişte

Kurlar, Powell öncesi hafif yükselişte
27 Ağustos 2021 - 09:11 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,3850 liradan, euro 9,8720 liradan güne başladı. Piyasalar Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole sempozyumunda yapacağı açıklamalara odaklanacak

Serbest piyasada 8,3830 liradan alınan dolar, 8,3850 liradan satılıyor. 9,8700 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,8720 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,3960 lira, euronun satış fiyatı ise 9,8980 lira olmuştu.

Dün yüzde 0,16 artışla 8,3926'dan kapanış yapan dolar/TL ise, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,3910'dan işlem görüyor.

Piyasalarda gözler Türkiye'de Ekonomik Güven Endeksi, dünyada Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole sempozyumunda yapacağı açıklamalarda olacak.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in faiz oranlarını artırmaya gelecek yıl başlamasını beklemeye devam ettiğini söyledi.

Dünya Bankası, daha fazla sayıda çalışanın ofislere dönmesi planını artan Kovid-19 vaka sayıları sonrası erteledi.

Nomura, Çin Merkez Bankası'nın büyümede yavaşlama riskindeki artış karşısında yakın zamanda hedefli zorunlu karşılık oranı indirimine başvurmasını beklediklerini bildirdi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, arz tarafındaki sıkıntıların fiyatları ECB’nin beklediğinden daha yukarı itmekte olduğunu, ancak bunun büyük olasılıkla geçici bir etki olduğuna inandıklarını söyledi.

ABD Ticaret Temsilcisi Katherine Tai, Ticaret Bakanı Mehmet Muş ile görüşmesinde Türkiye'nin de aralarında olduğu ülkeleri bireysel dijital hizmetler vergilerini kaldırmalarının OECD öncülüğünde çok uluslu bir anlaşmaya varılması için çok önemli olduğunu söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK, Ekonomik Güven Endeksi ve motorlu kara taşıtları istatistiklerini açıklayacak (10,00). Ekonomik güven endeksi Temmuz ayında yüzde 2,3 artışla 100,1 puana ulaşmıştı.

Merkez Bankası, uluslararası rezervler ve döviz likiditesi verilerini yayımlayacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Asya piyasalarda Japonya Tokyo Tüketici Fiyat Endeksi (02.30), Çin'in sanayi şirketleri karları (04.30) gelecek.

ABD'de kişisel gelirler, öncü mal ticaret dengesi (15.30), Michigan Tüketici Güven Endeksi (17.30) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) verileri takip edilecek.

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole sempozyumunda konuşacak (17.00). Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'de Fed'in para politikası, varlık alım programı konusunda daha net bir yol haritası ortaya koyması bekleniyor. Özellikle varlık alım hızının azaltılmaya başlanmasına daha erken kapıyı açmak isteyip istemediği konusunda piyasalara sinyaller göndereceği öngörülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)