E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar haftaya yatay başladı---

Kurlar haftaya yatay başladı

Kurlar haftaya yatay başladı
31 Ağustos 2021 - 09:11 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,3720 liradan, euro 9,9090 liradan güne başladı. Yurt içinde dış ticaret ve hizmet fiyatları, yurt dışında Euro Bölgesi enflasyonu izlenecek

Serbest piyasada 8,3700 liradan alınan dolar, 8,3720 liradan satılıyor. 9,9070 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9090 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,3660 lira, euronun satış fiyatı ise 9,8710 lira olmuştu.

Geçen hafta yüzde 2'ye yakın değer kaybeden dolar/TL ise, dün uluslararası piyasada yüzde 0,3'lük artışla 8,3799'dan kapanması sonrası bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,3630 seviyesinde işlem görüyor.

Yurt içinde dış ticaret ve hizmet üretici fiyatlarının izleneceği ayın son gününde, yurt dışında Euro Bölgesi enflasyonu ve ABD'den gelecek konut verileri takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa MB Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin pandemi ile ilişkili aylık varlık alımlarının geleceğini tartışırken son dönemde iyileşen finansman şartlarını da hesaba katması gerektiğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Avusturya MB Başkanı Robent Holzmann, Avrupa'da enflasyonun bu yıl ve gelecek yıl düşmeye devam etmesini beklediğini söyledi.

Çin hükümeti, 60 trilyon yuan (9,3 milyar dolar) büyüklüğündeki fon sektörü ile başa çıkmakta daha iddialı hale gelmek için yeni adımlar attı.

Asya'da artan korona virüs vakaları ve Japonya'da uygulanan olağanüstü hal tedbirlerinin etkisi ile araç üretiminin düşmesi Temmuz ayında Japonya'nın sanayi üretimini azalttı.

Çin'de Ağustos ayı için hazırlanan PMI verileri, imalat sektöründe büyümenin yavaşladığına ve hizmet sektörünün pandeminin tepe yaptığı Şubat 2020'den bu yana ilk kez daraldığına işaret etti.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK), dış ticaret istatistikleri ve Hizmet Üretici Fiyat Endeksi verilerini yayımlayacak (10.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), Temmuz ayına ilişkin bankacılık sektörü raporunu açıklayacak (14.00).

YURT DIŞI PİYASALAR

Avrupa'da ilk önemli veriler Fransa tarafından gelecek. Fransa'da tüketici fiyatları, GSYH, tüketici harcamaları ve üretici fiyatları verileri takip edilecek (09.45).

Almanya'da Ağustos ayına ilişkin işgücü verileri takip edilecek.

İşsizlik oranı bir önceki ay yüzde 5,7 olarak açıklanmıştı (10.55).

Analistler geçen ay işsizlik oranında bir değişiklik olmayacağını düşünüyorlar.

Avrupa'da günün en önemli verisi Euro Bölgesi için enflasyon rakamları olacak (12.00). Bölgede öncü tüketici fiyatlarının yıllık yüzde 2,2'den yüzde 2,7'ye çıkacağı tahmin ediliyor. Çekirdek enflasyonun da yüzde 0,7'den yüzde 1,5'e yükseleceği düşünülüyor.

ABD'de FHFA Konut Fiyat Endeksi, S%P Case Shiller Konut Fiyatları (16.00), Chicago PMI (16.45), Conferance Board Tüketici Güven Endeksi (17.00), API petrol stokları (23.30) verileri bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)