E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar haftaya yatay başladı, veriler izlenecek---

Kurlar haftaya yatay başladı, veriler izlenecek

Kurlar haftaya yatay başladı, veriler izlenecek
13 Eylül 2021 - 09:18 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,4760 liradan, euro 9,9950 liradan güne başladı. Türkiye'de sanayi üretimi ve ödemeler dengesi, ABD'de bütçe dengesi izlenecek

Serbest piyasada 8,4740 liradan alınan dolar, 8,4760 liradan satılıyor. 9,9930 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9950 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4200 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9620 lira olmuştu.

Cuma günü yüzde 0,4 artışla 8,4695'e çıkan dolar/TL de bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,4680 seviyesinde işlem görüyor.

Türkiye'de sanayi üretimi ve ödemeler dengesi, ABD'de ise bütçe dengesi verisi izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Hazine Bakanlığı, finans sektöründen bir grup katılımcı ile geçtiğimiz hafta bir araya gelerek, hızla büyüyen bir kripto para türü olan ve geleneksel para birimlerine endeksli olan stabilkoinlerin yarattıkları riskleri ve faydalarını tartıştı.

Fed Başkanı Jerome Powell ile Fed Yönetim Kurulu üyesi Michelle Bowman ve Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, 2019 yılında başlatılan "Fed Dinliyor" inisiyatifi çerçevesinde kamuoyu ile 24 Eylül'de pandemiden toparlanmanın konuşulacağı bir toplantı yapacak.

İsviçre Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Fritz Zurbruegg ülkede negatif faiz oranlarının İsviçre Frangı'nda yükselişi önlemek için zorunlu olmaya devam ettiğini söyledi.

Insa tarafından gerçekleştirilen ankete göre Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin oyu geçen hafta 1 puan artarak %26'ya yükselirken iktidardaki Hristiyan Demokrat partilerin oy oranı ise değişmeyerek %20'de kaldı.

Kuzey Kore, yeni tip bir uzun menzilli füze denemesini başarı ile gerçekleştirdiğini duyurdu.

Avrupa Birliği, borç azaltma kuralında değişikliği ele alacak.

YURT İÇİ GÜNDEM

Haftaya Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından gelecek önemli verilerle başlanacak. TCMB Temmuz ayına ilişkin ödeme dengesi istatistiklerini yayımlarken, TÜİK sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endekslerini açıklayacak(10.00).

Haziran ayında 1,13 milyar dolar açık veren cari dengenin Temmuz ayında da açık vermesi bekleniyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yatırımcılarla yaptığı toplantıda aşılama, iktisadi faaliyet ve istihdamın cari dengeyi olumlu etkilediğini, bu yılın geri kalanı için cari fazla verilmesinin beklendiğini söylemişti.

Sanayi üretimi Temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,3 artarken, yıllık baz etkisiyle yüzde 23,9 yukarı gelmişti.

YURT DIŞI GÜNDEM

Asya piyasaları güne Japonya'dan gelecek üretici fiyatları ve BSI Endeksi verileriyle başlayacak (02.50).

Avrupa ve ABD tarafında beklenen önemli bir veri bulunmuyor. ABD'den gelecek bütçe dengesi öne çıkan tek veri olacak (21.00).

OPEC'in aylık "Petrol Piyasası Raporu" enerji piyasası analistleri tarafından takip edilecek.

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

Yurt içi piyasalar verilere odaklandı

Günün önemli şirket haberleri 13/09/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)