E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar, haftanın son gününe nasıl başladı?---

Kurlar, haftanın son gününe nasıl başladı?

Kurlar, haftanın son gününe nasıl başladı?
15 Ocak 2021 - 08:11 borsagundem.com

Yurt içinde bütçe rakamlarının takip edileceği haftanın son işlem gününe dolar 7,36-7,37, euro ise 8,95 seviyelerinde başladı.

Haftanın son işlem gününde yurt içinde TCMB beklenti anketi ve bütçe rakamları öne çıkıyor. Yurt dışında ABD'den gelecek veriler izlenirken, bilanço dönemi de bugün başlıyor.

TL karşısında dolar 7,36-7,37 seviyelerinden güne başlarken, euro da 8,95 liradan karşılık buluyor.

08.10 itibarıyla dolar/TL 7,3699, euro/TL 8,9505 seviyesinden işlem gördü.

GÜNDEMDE ÖNE ÇIKANLAR

20 Ocak günü başkanlık görevini devralmaya hazırlanan Joe Biden, korona virüs salgını döneminde ekonomiyi canlandırmayı hedefleyen “Amerikan Kurtarma Planı” adlı 1 trilyon 900 milyon dolarlık yardım paketini açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve Senato'daki Demokrat üyeler lideri Chuck Schumer, Seçilmiş Başkan Joe Biden'in açıkladığı 1,9 trilyon dolar büyüklüğündeki yeni yardım paketini Kongre'den geçirmek için hemen çalışmalara başlayacaklarını duyurdular.

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin hala enflasyon ve istihdam hedeflerinden uzakta olduğunu belirterek, Fed'in aylık tahvil alımlarında değişikliğe gitmesini tartışması için çok erken olduğunu söyledi.

Reuters'in elde ettiği bilgilere göre Trump yönetimi aralarında uçak üreticisi Comac ile mobil telefon üreticisi Xiomi'nin de olduğu 9 Çin şirketini Çin ordusu ile bağlantılı şirketler kara listesine aldı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Aralık ayı ve 2020 yılının tamamı için bütçe rakamlarını açıklayacak (11.00). Ocak-Kasım döneminde bütçe dengesi 132,1 milyar TL, faiz dışı denge 2,98 milyar TL açık verdi.

TCMB beklenti anketi ve kısa vadeli dış borç stoku, finansal varlık verilerini açıklayacak (10.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Piyasalar ABD'den gelecek verilere odaklanacak. Üretici fiyatları, perakende satışlar, New York Fed imalat endeksi (16.30), sanayi üretimi (17.15) ve Michigan tüketici güven endeksi (18.00) gibi piyasaların yakından takip ettiği birçok veri art arda ekranlara düşecek.

İşletme stokları, NAHB konut piyasası endeksi (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları da (21.00) gelecek veriler arasında bulunuyor.

İngiltere'den gelecek GSYH, sanayi üretimi, ticaret (10.00) ve Euro Bölgesi'nden gelecek ticaret (13.00) rakamları da beklenen veriler arasında yer alıyor.

ABD'de 2020 yılı son çeyrek dönem için bilanço dönemi bugün başlıyor. Citigroup, JPMorgan, Wells Fargo, bugün bilançoları izlenecek en önemli şirketler olacak.

Biden 1.9 trilyon dolarlık Kovid-19 yardım paketini açıkladı

Çin'e açılan ticaret savaşı ABD'de istihdamı vurdu

Kendini affetme Trump'ın tercihi olacak mı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)