E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar haftanın son gününde hafif yukarı yönlü---

Kurlar haftanın son gününde hafif yukarı yönlü

Kurlar haftanın son gününde hafif yukarı yönlü
26 Mart 2021 - 08:11 borsagundem.com

Döviz kurları, son yılların en hareketli haftasının son gününe hafif yukarı yönlü bir başlangıç yapıyor. Dolar/TL 7,95 seviyelerinden işlem görürken euro/TL ise 9,40'ın üzerinde işlem görüyor.

Haftaya 8,47'ye kadar yükselerek başlangıç yapan dolar/TL, haftanın son gününe 7,95 seviyelerinden başlangıç yapıyor. Euro/TL ise pazartesi günü 10,08'i gördükten sonra haftanın son işlem gününde 9,42-9,43 bandında işlem görüyor.

Yurt içinde kapasite kullanım oranı, yurt dışında Almanya Ifo endeksi, ABD kişisel gelir ve harcamalar verileri takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, "AB olarak Türkiye ile ilişkilerimizde pozitif bir ajanda belirlemeye karar verdik. Bu konuda AB Komisyonu ve Yüksek Temsilcimizi görevlendirdik, ancak Türkiye olumlu yaklaşımına devam etmezse bu durum ilişkilerimizi doğrudan etkileyecek." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Başkanlık görevini devralmasından sonra ilk resmi basın toplantısını düzenledi. Biden, 2024 yılında yeniden ABD Başkanlığına aday olmayı planladığını belirtti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, dünyanın Kovid-19 virüsünün yeni varyantlarının domine ettiği yeni bir salgının içinde olduğunu söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Luis de Guindos, Euro Bölgesi ekonomisinin 2021 yılının ilk yarısında daralmasını beklediğini söyledi.

Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Isabel Schnabel, Euro Bölgesi'nde ekonomik görünüm ve enflasyon görünümünün "kayda değer şekilde" kötüleşmesine rağmen, ECB'nin yaptığı müdahalelerin Kovid-19 salgınının neden olduğu halk sağlığı krizinin olgunlaşmış, tam olarak gelişmiş bir finansal krize dönüşmesini engellediğini söyledi.

Fed, stres testlerinin cari turunun tamamlanması ile 30 Haziran'dan sonra bankaların çoğu için temettü ödeme ve hisse geri alımı sınırlamalarının kaldırılacağı mesajını verdi.

Fed Bölgesel Başkanları Konuştu

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, enflasyonda yakın zamanda büyük bir artış yaşanmasını beklediğini, ancak bunun uzun vadede ciddi bir etkisinin olmasını beklemediğini söyledi.

Chicago Fed Başkanı Charles Evans, enflasyonun şu anda düşük olduğunu söyledi. Kovid-19 salgınının yol açığı krizin devam ediyor olmasına rağmen Evans, "enflasyon arzu ettiğimden düşük" dedi.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin de enflasyonda bu yıl hızlı bir yükseliş bekleyenler arasına katıldı. Ancak Barkin de enflasyonun 2022 yılında "normal" seviyelere döneceğini öngördü.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD istihdam piyasasının "kesinlikle hala zor bir durumda" olduğunu ve istihdamın hala Kovid-19 öncesine göre 10 bin aşağıda bulunduğunu söylerdi.

FED açıkladı: Temettü ve hisse alımı kısıtlamaları kalkıyor

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB kapasite kullanım oranı ve Reel Kesim Güven Endeksi verilerini duyuracak (10.00). Kapasite kullanım oranı en son Şubat ayı için yüzde 74,9, Reel Kesim Güven Endeksi 109,3 olarak açıklanmıştı.

TÜİK, Sektörel Güven Endeksi ve katı yakıtlar verilerini açıklayacak(10.00).

TCMB ayrıca uluslararası rezerv ve döviz likiditedeki istatistiklerini açıklayacak (10.00).

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Kolay İhracat Platformu 2.0 Tanıtım Toplantısı"na katılacak (11.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Almanya'da günün en önemli verilerinden olan Ifo İş Ortamı Endeksi açıklanacak(12.00). Endeks Şubat ayında 92,4 puan olmuştu.

İngiltere'de perakende satış verileri izlenecek (10.00).

ABD'de kişisel gelir ve harcamalar, öncü mal ticareti (15.30), final Michigan Tüketici Güven Endeksi (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) verileri takip edilecek.

Borsa İstanbul yeni Genel Müdürü bugün belli olacak

Halkbank ve Zarrab davalarının yeni başsavcısı kim olacak

Hüseyin Aydın görevi bırakıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)