E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne yatay başlarken, dolarda kritik sınır---

Kurlar güne yatay başlarken, dolarda kritik sınır

Kurlar güne yatay başlarken, dolarda kritik sınır
04 Haziran 2021 - 08:50 borsagundem.com

ABD'den gelen özel sektör istihdam verileriyle 8,70'in üzerine çıkan dolar/TL, haftanın son işlem gününe yine bu seviyelerde başladı. Bugün ise ABD’de tarım dışı istihdam verisi izlenecek

Yurt içi piyasalarda aylık fiyat gelişmeleri raporu ve reel efektif kur verileri beklenirken ABD'de bugün açıklanacak tarım dışı istihdam verisi ABD'de ekonominin durumunu göstermesi açısından küresel piyasalar tarafından da yakından izlenecek. Verilerin ardından Biden'ın açıklama yapacağı da bildirildi. Öte yandan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s ‘in olası Türkiye değerlendirmesi de bekleniyor.

ABD'den dün gelen özel sektör istihdam verisinin ardından 8,70 seviyelerinin üzerine çıkan dolar/TL, bu sabah saatlerinde 8,71-8,72 bandında, Euro/TL ise 10,55-10,56 düzeyinde seyrediyor.

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB tarafından bir gün önce açıklanan enflasyon rakamlarıyla ilgili "Aylık Fiyat Gelişmeleri" raporu yayımlanacak (10.00). TCMB her zaman olduğu gibi enflasyon rakamlarıyla ilgili değerlendirmede bulunacak.

TCMB'den ayrıca Reel Efektif Döviz Kuru verileri izlenecek (14.30). TÜFE Bazlı Reel Efektif Döviz Kuru Nisan ayında 62,29 seviyesinde açıklanmıştı.

Standard and Poors'un bir önceki hafta açıkladığı raporun ardından,  bu kez Moody's'den Türkiye raporu beklenecek. Moody's de S&P gibi takvimde yer alan ülkeler hakkında rapor açıklamayabiliyor. Moody's Türkiye için kredi notunu "Negatif" görünüm ile "B2" seviyesinde tutuyor. Foreks anketinde de not ve görünümde bir değişiklik tahmini olmadı ve tüm analistler aynı kalacağı yönünde görüş belirtti.

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de haftanın en önemli verisi olan işgücü verileri açıklanacak. Ülkede tarım dışı istihdam geçen ay beklentilerin altında 266 bin artış göstermiş, işsizlik oranı yüzde 6,1 olmuştu. Mayıs ayı için beklenti tarım dışı istihdamda 671 bin artış olacağı, işsizlik oranının yüzde 5,9'a gerileyeceği yönünde oluştu (15.30).

ABD'de ayrıca fabrika siparişleri (17.00), Baker Hughes sondaj kule sayıları (20.00) verileri bulunuyor.

Euro Bölgesi perakende satışları da piyasaların izleyeceği veriler arasında yer alıyor (12.00).

G7 maliye bakanları ve merkez bankası başkanları sanal bir toplantıda bir araya gelecekler.

Fed Başkanı Jerome Powell, Uluslararası Ödemeler Bankası (BIS)  tarafından düzenlenen yeşil finansman etkinliğine katılacak (14.00).

Yabancıların portföyündeki hisse senetleri

 

Kripto paralarda olumsuz fiyatlamalar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)