E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne sakin başlarken, gündemde neler var?---

Kurlar güne sakin başlarken, gündemde neler var?

Kurlar güne sakin başlarken, gündemde neler var?
08 Nisan 2021 - 08:18 borsagundem.com

Dolar/TL güne 8,15 seviyelerinden başlarken euro/TL ise 9,70'in hemen üzerinde değerleniyor. Yurt içinde haftalık veriler, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri ve ABD işsizlik başvuruları izlenecek

Dolar/TL, hafta boyunca olduğu gibi yeni güne 8,15 civarında başlıyor. Euro/TL ise 9,70'in hemen üzerinde.

Dolar Fed tutanaklarının piyasa yönünü belirleyecek hiçbir yeni katalizör sunmamasının ardından, Hazine getirilerindeki düşük seyre paralel olarak iki haftadan uzun sürenin dip seviyesine yakın seyrediyor. Dolar endeksi dün 23 Mart'tan bu yana ilk kez 92.134'e kadar geriledikten sonra bugün Asya piyasasındaki işlemlerde 92.425'te bulunuyor.

Endeks, ABD'nin korona virüs salgınının ekonomide yarattığı tahribattan başta Avrupa olmak üzere diğer birçok gelişmiş ülkeden hızlı toparlanmasıyla, geçen ayın sonunda neredeyse beş ayın en yüksek seviyesi olan 93.439'a yükselmişti. ABD'nin 10 yıllık Hazine tahvil getirisi dün %1.63'e kadar geriledikten sonra bugün %1.67 civarında seyrediyor.

Piyasaları ise öne çıkan bir verinin olmadığı bir gün bekliyor. Yurt içinde BDDK ve TCMB haftalık verileri, yurt dışında Almanya fabrika siparişleri ve ABD işsizlik başvuruları verileri takip edilecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD Başkanı Joe Biden 2,3 trilyon dolarlık altyapı planında kırmızıçizginin “harekete geçmemek” olduğunu söyledi. Biden bununla birlikte, plana nasıl kaynak sağlanacağı konusunda uzlaşmaya açık olduğu mesajını da verdi.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, IMF üyeleri ile sadece yoksul ülkelerin desteklenmesini değil pandeminin vurduğu orta-gelir ülkelerine düşük ve faizsiz finansman sağlanmasına destek verilip verilmemesini de konuşacağını söyledi.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adewale Adeyemo, Bakan Janet Yellen'ın  ortaya koyduğu global bir minimum kurumlar vergisi oranı belirlenmesi  teklifinin gelişmiş ekonomilerin çoğu tarafından kabul edileceğine  güvendiğini söyledi.

Fed Yönetim Kurulu üyesi Lael Brainard, ABD ekonomisi için görünümün "parlak" olduğunu not etmekle birlikte, büyümenin hala Fed’in hedeflerinin oldukça altında olmaya devam ettiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in bilanço büyüklüğünün şu anda 7 trilyon doların üzerinde olduğunu ancak herhangi bir limite ulaşmaktan "uzakta" olduğunu söyledi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in sağladığı parasal desteği pandemi sona erdikten kısa süre sonra geri çekmeye başlaması gerektiğini söyledi.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gelişen Sekiz Ülke (D–8) Teşkilatı 10. Zirve Toplantısına canlı bağlanacak (12.00).

Ticaret Bakanlığı, 2.çeyrek dönem için Dış Ticaret Beklenti Anketi sonuçlarını yayımlayacak.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Mart ayına ilişkin iç borç çevirme oranı ve vadesini açıklayacak (17.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Almanya'da fabrika siparişleri (09.00), Euro Bölgesinde üretici fiyatları ve konut fiyatları verileri (12.00) takip edilecek.

ABD'de haftalık işsizlik haftalık işsizlik başvuruları (15.30), doğal gaz stokları (17.30) verileri bulunuyor.

IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Fed Başkanı Jerome Powell ve DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala IMF Bahar Toplantılarında küresel ekonomi hakkında konuşacaklar.

Küresel piyasalarda vadeliler yükselişte

Altın, ABD Dolarını ve tahvil getirileri takibe devam ediyor

Halkbank için kritik duruşma

Biden: Altyapı yatırımlarını yapmazsak Çin'in gerisinde kalırız

NATO'dan Rusya'ya gözdağı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)