E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne nasıl başladı---

Kurlar güne nasıl başladı

Kurlar güne nasıl başladı
09 Şubat 2022 - 09:24 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,5810 liradan, euro 15,5170 liradan güne başladı. Gün içerisinde Almanya ticaret ve ABD 10 yıllık tahvil ihalesi takip edilecek


Serbest piyasada 13,5790 liradan alınan dolar 13,5810 liradan satılıyor. 15,5150 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,5170 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,2 azalışla 13,5641’den kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,58 seviyesinde işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,6380 lira, euronun satış fiyatı ise 15,5710 lira olmuştu.

Yurt ve yurt dışında öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, Almanya ticaret ve ABD 10 yıllık tahvil ihalesi takip edilecek.

Öne Çıkan Başlıklar

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Londra görüşmelerinin ardından “Bankacı ve yatırımcılarla belirli periyotlarda iletişimin sürdürülmesi konusunda hemfikir kalındı” dedi.

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den Temsilciler Meclisi üyesi Matt Rosendale, ABD’nin Güney sınırlarının güvence altına alınıncaya kadar Ukrayna’ya askeri yardım sağlanmasını engelleyen bir yasa tasarısı sundu.

Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, Almanya'nın cari 10 yılın ikinci yarısında borç/GSYH ornanını yüzde 60'ın altına getireceğine söyledi.

Johnson & Johnson firmasının, COVID-19 aşısının üretimini durdurduğu öne sürüldü. Firmanın, aşının üretildiği tesisi geçici olarak kapatıldığı belirtiliyor ancak tesisin ne zaman yeniden faaliyete geçileceği bilinmiyor.

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, ECB'nin yüzde 2 enflasyon hedefine zaman içinde geri dönmek için ne gerekiyorsa yapacağını söyledi.

Deutsche Bank CEO'su Christian Sewing, Avrupa Merkez Bankası'nın enflasyon bekleyişlerini aşağı çekmek için faiz oranlarını artırmasının gerekeceğini söyledi.

ABD'de hane halkı borcu 2021 yılında son 14 yılın en büyük artışını yaşadı.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, ABD'de enflasyonun iyiye gitmeye başlamadan önce kötüleşebileceğini söyledi.

Japonya Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Toyoaki Nakamura, Çin'in uygulamkta olduğu 'sıfır-COVID' politikasının tedarik zincirlerindeki aksaklıkların uzun süre devam etmesine yol açarak küresel büyüme üzerinde baskı yaratabileceğini söyledi.

Yurt İçi Gündem

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayı için hayvansal üretim istatistiklerini yayımlayacak (10.00).

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sürdürülebilir Madencilik ve Çevre Çalıştayı'na katılacak.

Yurt Dışı Gündem

Avrupa piyasaları Almanya'dan gelecek verilerle güne başlayacak. Almanya'da Aralık ayına ilişkin dış ticaret ve cari denge verileri yayımlanacak (10.00).

Tayland Merkez Bankası(BoT) faiz kararını açıklanacak. BoT, son 13 toplantısında faizi yüzde 0,50 olarak korudu (10.00).

Filipinler Merkez Bankası(BSP) Başkanı Benjamin Diokno, uluslararası medyayla sohbet toplantısı gerçekleştirecek (11.00).

Günün diğer faiz kararı İzlanda Merkez Bankası(SI) tarafından açıklayacak. SI, son 4 toplantısında faizi 25'er baz puan artırdı (11.30).

Brezilya'dan Aralık ayına ilişkin perakende satışlar rakamları yayımlanacak. Perakende satışlar Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 artarken, yıllık yüzde 4,2 gerilemişti (15.00).

ABD'den her hafta olduğu gibi MBA mortgage verileri gelecek (15.00).

Aynı saatte Meksika'nın Ocak ayı enflasyon rakamları yayımlanacak. Meksika'da enflasyon bir önceki ay yıllık yüzde 7,36 seviyesine kadar yükselmişti.

Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, Londra'daki Avrupa Ekonomi ve Finans Merkezi (EEFC) tarafından düzenlenen sanal etkinlikle ekonomik görünüm ve para politikası hakkında konuşacak (20.00).

ABD'de toptan stoklar (18.00), DoE petrol stokları (18.30) dışında önemli veri bulunmuyor. ABD piyasasında analistler daha çok 10 yıllık tahvil ihalesini takip edecekler. Bir önceki ihalede ortalama faiz yüzde 1,723 seviyesinde gelmişti (21.00).

Altın yatırımcıları ABD enflasyon verisine odaklandı

 

Günün önemli şirket haberleri 09/02/2022

 

Bakır fiyatları zayıf dolar nedeniyle artış yaşadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)