E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne nasıl başladı---

Kurlar güne nasıl başladı

Kurlar güne nasıl başladı
01 Şubat 2022 - 09:40 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,3290 liradan, euro 14,9820 liradan güne başladı. Gün içinde İmalat sektörü PMI verileri takip edilecek


Serbest piyasada 13,3270 liradan alınan dolar 13,3290 liradan satılıyor. 14,9800 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 14,9820 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün yüzde 1,41 azalışla 13,3257’ye gerilemesinin ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,32 seviyesinde işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,4100 lira, euronun satış fiyatı ise 15,0010 lira olmuştu.

Yurt içinde İstanbul için enflasyon verilerinin takip edileceği ayın ilk gününde, yurt dışında imalat sektörü PMI verileri ekranlara düşecek.

Öne Çıkan Başlıklar

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Rusya’nın Ukrayna’yı her an işgal edebileceğini ifade etti.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 kısıtlamaları sırasında Başbakanlık Konutu’nda düzenlenen ve basında “Partygate” skandalı olarak adlandırılan partilerle ilgili özür dileyerek, salgında insanlardan fedakarlık yapmalarını istediklerini ve insanların duyduğu öfkeyi anladığını ifade etti.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barken, Fed'in faiz oranlarını ne kadar hızlı ve nereye kadar yükselteceğini ekonomide ve özellikle enflasyonda ne olacağını bağlı olduğunu söyledi.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, Fed'in Mart toplantısında faizi 50 baz puan artırmasının da seçenekler arasında olduğuna ilişkin sözlerine açıklık getirdi. Bostic, Mart ayında 50 baz puanlık bir artırımın tercih ettiği artırım miktarı olmadığını ifade etti.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, Fed'in pandemi döneminde ekonomiye sağladığı desteği geri çekmeye başlamasının zamanı geldiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Mart ayında faizlerin artırılmasını beklediğini, ancak faizlerin yıl sonuna kadar hangi seviyeye yükseltilmesi gerektiği konusunda "seçeneklerin açık" tutulmasını istediğini söyledi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda İngiltere’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları genişletmesine izin veren yasanın 10 Şubat’a kadar yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Avustralya Merkez Bankası(RBA), faiz oranında piyasa beklentileri doğrultusunda bir değişikliğe gitmedi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması durumunda İngiltere’nin Rusya’ya yönelik yaptırımları genişletmesine izin veren yasanın 10 Şubat’a kadar yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Yurt İçi Gündem

Bloomberg HT tarafından açıklanacak olan Tüketici Güven, Beklenti ve Eğilim endeksleri takip edilecek (09.55).

İstanbul Sanayi Odası ve Markıt işbirliği ile hazırlanan İSO İmalat Sektörü PMI Ocak ayı verisi gelecek. Endeks bir önceki ay 52,1 seviyesinde açıklanmıştı.

İstanbul Ticaret Odası(İTO) perakende ve toptan fiyat verilerini açıklayacak. İstanbul'da geçen yılın son ayında perakende fiyatlar aylık yüzde 9,65, yıllık yüzde 34,18 seviyesinde artış göstermişti (12.00).

TBMM Genel Kurulu, gündemdeki konuları görüşmek üzere toplanacak.

Yurt Dışı Gündem

Avrupa piyasaları Almanya'dan Aralık ayı için gelecek perakende satışlar ve istihdam verileriyle güne başlayacak (10.00).

İsviçre'den gelecek perakende satış verilerinin ardından, Fransa'nın öncü enflasyon rakamları açıklanacak (10.30, 10.45).

Almanya'dan beklenen diğer rakamlar Ocak ayına ilişkin işgücü verileri olacak. Ülkede mevsimsel düzeltilmiş işsizlik oranı bir önceki ay yüzde 5,2 seviyesinde açıklanmıştı (11.55).

Avrupa'da PMI verileri açıklanacak ülkeler sırasıyla Rusya, İsveç, Polonya, Hollanda, Macaristan, İspanya, Çekya, İsviçre, İtalya, Fransa, Almanya, Euro Bölgesi, Yunanistan, Norveç, İngiltere ve Danimarka olacak.

İtalya ve Euro Bölgesi işsizlik oranları da takip edilecek veriler arasında yer alıyor (13.00).

Almanya, 2 yıllık tahvil ihalesine çıkacak (13.30).

Amerika'da ilk veriler Şili'den IMACEC Ekonomik Aktivite Endeksi, Brezilya'dan üretici fiyatları ve Meksika İş Dünyası Güven Endeksi olacak (14.30, 15.00).

ABD'de günün verileri imalat sektörü PMI (17.45), inşaat harcamaları, ISM İmalat sektörü PMI, JOLTS açılan iş (18.00), Dallas Fed Teksas Hizmet Sektörü Aktivite Endeksi (18.30) olacak.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Ukrayna'yı ziyaret edecek

Bakır fiyatları, doların geri çekilmesiyle toparlandı

 

OPEC+'nın üretimde zorlandığı haberleri petrol fiyatını destekliyor

 

Altın dolardan destek buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)