E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne nasıl başladı---

Kurlar güne nasıl başladı

Kurlar güne nasıl başladı
27 Ocak 2022 - 09:36 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,6270 liradan, euro 15,3070 liradan haftaya başladı. Gün içerisinde TCMB "Enflasyon Raporu" ve ABD GSYH rakamları izlenecek

Serbest piyasada 13,6250 liradan alınan dolar 13,6270 liradan satılıyor. 15,3050 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,3070 lira olarak belirlendi.

Bir süredir 13,2-13,7 bandında hareket eden dolar/TL dün günü yüzde 0,9 artışla 13,5949'dan tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,6045'ten işlem görüyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,5700 lira, euronun satış fiyatı ise 15,3280 lira olmuştu.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu tarafından açıklanacak "Enflasyon Raporu" günün en önemli yurt içi gündemi olacak. Yurt dışında ise ABD'nin yoğun veri gündeminde GSYH öne çıkıyor.

Öne Çıkan Başlıklar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarıma sesleniyorum; diyorum ki kamu bankalarına gidin. Kamu bankalarına gitmek suretiyle de böyle bir sömürü çarkı içerisine girmeyin. Kamu bankaları bu konuda hassas. Vatandaşını kesinlikle yüksek faizle sömürme gibi bir gayretin içerisine giremez. Bundan rahatsız olacak özel sektör bankaları biliyorum. Ama bunu söylemeye mecburum” dedi.

Erdoğan, "Yüksek faiz ortamının orta uzun vadede kırılganlık oluşturduğu aşikar" dedi.

Erdoğan, “İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un şubatın başında bir ziyareti söz konusu” dedi.

İngiltere’de Başbakanlık binasında Covid-19 kısıtlamalarının ihlal edildiği partilerin düzenlenmesine tepkiler sürerken, Başbakan Boris Johnson bir kez daha istifa çağrılarını reddetti.

Ukrayna’daki krize çözüm üretilmesi adına Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleşen ’Normandiya Dörtlüsü’ zirvesinin ardından basın toplantısı gerçekleştiren Rusya Devlet Başkanlığı İdaresi Başkanı Dmitriy Kozak zirvenin zor ama samimi bir görüşme ile gerçekleştiği söyledi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya’nın güvenlik tekliflerine yazılı yanıt verildiğini belirterek, "NATO, yazılı önerilerini Rusya’ya iletti" dedi.

Şili Merkez Bankası, faiz oranını 150 baz puan artırdı.

Yurt İçi Gündem

TCMB yılın ilk "Enflasyon Raporu"nu açıklayacak. TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu rapora ilişkin bir sunum yapacak. TCMB bir önceki raporunda enflasyon tahminini 2022 yılı sonunda orta noktası yüzde 11,8 olmak üzere yüzde 9,6 ile yüzde 14,0 aralığında; 2023 yılı sonunda ise orta noktası yüzde 7,0 olmak üzere yüzde 4,6 ile yüzde 9,4 aralığında gerçekleşeceği tahmin etmişti (10.30).

TCMB, 20 Ocak tarihli Para Politikası Kurulu(PPK) toplantı özetini yayımlayacak (14.00).

Hazine ve Maliye Bakanlığı, 3'er yıl vadeli altın tahvili ve altına dayalı kira sertifikasının doğrudan satışını gerçekleştirecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. Merkez Bankası haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, rezervler ve yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu öncelikli olarak izlenecek (14.30).

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Güvenlik Kurulu(MGK) toplantısına başkanlık edecek (15.00).

Yurt Dışı Gündem

Almanya'da Şubat ayına ilişkin öncü beklentileri içeren GFK Tüketici Güven Endeksi verisi gelecek. Endeks Ocak ayı için -6,8 ile son 7 ayın en düşük seviyesine inmişti (10.00).

Aynı saatte İsviçre'nin dış ticaret rakamları ekranlara düşecek.

İspanya, Macaristan (11.00), İsveç (11.30) ve İzlanda (12.00) işsizlik oranları, Avrupa işgücü piyasasına ilişkin hareketlerin görülmesi açısından takip edilecek veriler olacak.

Meksika'nın dış ticaret rakamları, Amerika piyasalarından izlenecek ilk veri olacak (15.00).

Ardından piyasaları ABD'den gelecek önemli veriler bekliyor olacak. 2021 Yılının son çeyreğine ilişkin ilk GSYH rakamları, Aralık ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri, analistlerin merakla takip edeceği veriler arasında yer alıyor (16.30).

İşsizlik başvuruları (16.30), bekleyen konut satışları (18.00), doğal gaz stokları (18.30) ve Kansas City Fed İmalat Endeksi (19.00), ABD'den izlenecek diğer veriler olacak.

ABD'nin 4 ve 8 haftalık bono, 7 yıllık tahvil ve Kanada'nın 30 yıllık tahvil ihaleleri de takvimde yer alıyor.

Piyasaların gözü ‘Enflasyon Raporu’nda

 

Günün önemli şirket haberleri 26/01/2022

 

Petrol fiyatları kar realizasyonları ile geriliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)