E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne nasıl başladı---

Kurlar güne nasıl başladı

Kurlar güne nasıl başladı
26 Ocak 2022 - 09:44 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 13,4790 liradan, euro 15,2360 liradan güne başladı. Gün içinde Fed faiz kararı izlenecek

Serbest piyasada 13,4770 liradan alınan dolar, 13,4790 liradan satılıyor. 15,2340 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 15,2360 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,2'lik düşüşle 13,4794'ten kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 13,4830 seviyelerinde bulunuyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 13,5420 lira, euronun satış fiyatı ise 15,2730 lira olmuştu.

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası(Fed) faiz kararı bugün gelecek.

Öne Çıkan Başlıklar

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ile devam eden gerginlik sırasında ülkenin güneyinde ve Kırım’da geniş çaplı askeri tatbikatlara başlandığını açıkladı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği basın toplantısında, "Eğer Rusya Ukrayna’ya saldırırsa karşılığı olacak ve bedeli çok yüksek olacak" dedi.

Ukrayna Savunma Bakanı Aleksey Reznikov, Rusya tarafından bir saldırı ihtimalinin yakın zamanda gerçekleşmeyeceğini ifade etti.

Çin Merkez Bankası, yuanın ABD Doları karşısında günlük hareket bandının orta noktasını son 4 yılın zirvesine yakın belirledi.

Dünya Çelik Birliği (Worldsteel), 2021 yılında küresel ham çelik üretiminin yüzde 3,6 artışla 1 milyar 911,9 milyon ton olduğunu açıkladı. Türkiye 40,4 milyon ton üretim ile yedinci sıradaki yerini korudu

Yurt İçi Gündem

Yurt içinde öne çıkan bir veri bulunmuyor. Günün tek verisi, TÜİK'in Aralık ayına ilişkin açıklayacağı motorlu kara taşıtları olacak (10.00).

Yurt Dışı Gündem

Japonya'dan gelecek diğer veri ise Kasım ayına ilişkin Öncü Göstergeler Endeksi nihai sonuçları olacak. Endeks öncü verilerle 103,0 puan olmuştu (08.00).

Aynı saatte Singapur sanayi üretimi verileri de yayımlanacak.

Avustralya ve Hindistan piyasaları kapalı bulunuyor

Fransa'da Ocak ayına ilişkin Tüketici Güven Endeksi verisi bulunuyor. Endeks en son 100 puan seviyesindeydi (10.45).

İngiltere 29 yıllık, Almanya 10 yıllık tahvilleri ihale yoluyla piyasaya sunacak.

ABD'de her hafta olduğu gibi mortgage başvuruları ve faizlerini gösteren MBA Endeks verileri yayımlanacak (15.00).

Aynı saatte Meksika'dan Kasım ayına ilişkin perakende satışlar, Brezilya'dan ise Ocak ayının ilk yarısına ilişkin enflasyon rakamları ekranlara düşecek.

Brezilya'dan gelecek diğer veri ödemeler dengesi ve doğrudan yatırım rakamları olacak (15.30).

Öncü mal ticareti, yeni konut satışları, DoE petrol stokları (16.30, 18.00 ve 18.30) ABD'nin diğer verileri olacak.

Kanada Merkez Bankası(BoC), faiz kararını açıklayacak. BoC, son 14 toplantısında faizi yüzde 0,25 olarak korudu (18.00).

Piyasaların merakla beklediği ABD Merkez Bankası (Fed) kararı açıklanacak. Analistler ve yetkililer bu sene Fed'den 3 veya 4 faiz artırımı bekliyorlar. Fed'in ilk artırımı bu toplantıda değil Mart ayında yapacağı konusunda görüşler ağırlık kazanıyor. Analistler bu toplantıda faizde bir değişiklik olmayacağını düşünüyorlar (22.00).

Her Fed kararının ardından olduğu gibi yine Başkan Jerome Powell karar ile ilgili basın toplantısıyla değerlendirmelerde bulunacak. Piyasalar Powell'dan gelecek sinyalleri dikkatle takip edecekler (22.30).

Altın yatırımcıları için kritik gün

 

küresel risk iştahı zayıf seyrini sürdürüyor.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)26 Ocak 2022 11:35

    Yabancı formda sordum. Neden tl/usd değerlendırmıyorsunuz ? . Dediği şu garibime gitti. Fed aya gider, Merkez bankası yaya kalır :D  yani, biz dünyaya göre globale göre adım ataraız. bir bakmışsın merkezbnasıkız abuk subuk alım-satım yapacak bizleri böyle havai fişeklerin atılıp kutlama olacak mutlulukdan mahrum bırakacak. :D yaa o kadar bezmişkiler yabancılar demek girişleri biraz zaman alacak :D İyice piyasamızda bizbize kacak gibi :D umarız yabanı göndlünü yaparızda, borsaya felan girerler, Tl erimesi olacak diye tedirginlikleri var borsada girmekte. Ne diyim ? adamlar haklı deil mi ? biri 5 milyer usd satsa vatandaş satı denmiyormuyuz ? :D adamlar riskli buluyor kırılgan buluyor ülkemizi. nerden nereye... umarız sıcak para ürkütenler reel paralar ile kasamızı doldurur.

  • Mucise Reis ;)26 Ocak 2022 09:59

    Kurla öyle hacimle pek ilgimiz yok. global enstrumanlar daha cazip olabilir. onalra daha ağırlıklıyız. Hem içeride zırt pırt sansasyonlarda oluşabiliyor. o bakımdan terste kalındımı risk  unsuru. Yabancı mu mantıkla o bakımdan az hacimli hendi halınde, yabancının ilgisiz oldugu, Türkliye operasyonel durumun geri planta kaldığı gelişen ulkelre FED sonraasın ılgının azalacaı gibi etkenlerden usd/tl yerliye kaldı. pek ilgi alaka yok. bugun hareket etsede yardın ne yapacaklar ? turk borsasnına mı gırecekler :D o bakımdan kendı halınde bugun öyle ben spurtriz beklemıyorum. çok daha ilgili daha iyi klıtte kalınınca değerıne gelmesı muhtemel enstrumanlar daha cazip buluyorum... :D yanı FEd haberi sonrası ekmek yedırecek bişeler...