E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne hafif yükselişle başladı, büyüme izlenecek---

Kurlar güne hafif yükselişle başladı, büyüme izlenecek

Kurlar güne hafif yükselişle başladı, büyüme izlenecek
01 Eylül 2021 - 09:26 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,3220 liradan, euro 9,8240 liradan güne başladı. Yurt içinde GSYH ve TCMB'nin analistlerle toplantısı takip edilecek

Serbest piyasada 8,3200 liradan alınan dolar, 8,3220 liradan satılıyor. 9,8220 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,8240 lira olarak belirlendi.

Dünkü günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,3280 lira, euronun satış fiyatı ise 9,8490 lira olmuştu.

Piyasalar yılın ilk gününü Türkiye için açıklanacak ikinci çeyrek GSYH verisiyle karşılayacaklar. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) analist toplantısı da piyasaların izleyeceği diğer önemli gündem olacak.

Yurt dışında ise Satın Alma Yöneticileri Endeksleri (PMI) ve ABD ADP özel sektör istihdamı takip edilecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Afganistan’da geri çekilmesinin ardından yaptığı ilk konuşmada, tahliye operasyonunu "olağanüstü bir başarı" olarak nitelendirdi.

Çin'de imalat sektörü aktivitesi Nisan 2020'den bu yana ilk kez daraldı. Caixin tarafından hazırlanan imalat sektörü PMI Ağustos ayında Temmuz ayındaki 50,3 puandan 49,2 puana geriledi.

Çin hükümeti, kira fiyatlarını sınırlama ve da satın alınabilir konutlar sağlama çabaları çerçevesinde ilk adımını attı ve kentlerde konut kiralarında artışa sınırlama getirdi.

Japonya Merkez Bankası Başkanı Masazumi Wakatabe, ham madde maliyetlerinde artışlar enflasyonu yukarı çekse de Banka'nın yakın zamanda teşvikleri azaltmaya yönelmekten kaçınması gerektiğini söyledi.

Japon şirketlerini sermaye harcamaları, korona virüs salgınının başından bu yana ilk kez arttı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Türkiye'de haftanın en önemli gündem maddelerinden biri olan ikinci  çeyrek döneme ilişkin GSYH verileri TÜİK tarafından açıklanacak.

Yılın ilk çeyrek döneminde Türkiye ekonomisi yüzde 7,0 büyümüştü.

Foreks'in 17 ekonomist ile düzenlediği anket sonucunda, ikinci çeyrekte yıllık medyan büyüme tahmini yüzde 22,0 oldu. Analistlerin yılın tamamı için büyüme beklentisi bir önceki dönemde oluşan yüzde 5,4'ten yüzde 8,0'e yükseltti (10.00).

İstanbul Ticaret Odası(İTO) tarafından açıklanan İstanbul Perakende Fiyatlar ve Toptan Fiyatlar verileri de piyasaların Türkiye geneli için açıklanacak tüketici fiyat verilerine ayna tutacak (12.00).

Bugün ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), yatırımcı,  ekonomist ve analistlerle video konferans yöntemiyle toplantı düzenleyecek (14.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Çin Ulusal Rezerv İdaresi, devlet rezervlerinden 150 bin ton metal satışı için ihaleleri bugün gerçekleştiriyor.

Yurt dışında ayın ilk günü her zaman olduğu gibi birçok ülkeden İmalat Sektörü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri gelecek.

Euro Bölgesi işsizlik oranı, PMI verileri dışında Avrupa'da takip edilecek en önemli veri olacak (12.00).

ABD'de cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verilerine öncülük yapan ADP Özel Sektör istihdam verileri takip edilecek.

Özel sektörde istihdam Temmuz ayında 330 bin artış göstermişti.

Ağustos ayı için analistlerin beklentisi 600 bin istihdam oluştuğu yönünde oldu.

ABD'nin diğer verileri MBA mortgage endeksleri (14.00), inşaat harcamaları (17.00) ve DoE petrol stokları (17.30) olacak.

Günün önemli şirket haberleri 01/09/2021

 

Yurt içi piyasalar büyüme verisine odaklandı

 

Frigo Pak ve Hug Girişim sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)