E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar güne başlarken yukarı yönlü---

Kurlar güne başlarken yukarı yönlü

Kurlar güne başlarken yukarı yönlü
17 Ağustos 2021 - 09:26 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,4730 liradan, euro 9,9760 liradan güne başladı. Yurt içinde ihaleler, yurt dışında ABD verileri izlenecek

Serbest piyasada 8,4710 liradan alınan dolar, 8,4730 liradan satılıyor. 9,9740 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9760 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4750 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9800 lira olmuştu.

Dolar/TL, bugüne ise yükselişle başlamasının ardından saat 09.10 itibarıyla yüzde 0,1'lik artışla 8,4730'dan işlem görüyor. Aynı dakikalarda önceki kapanış seviyesine göre euro/TL yüzde 0,1 artışla 9,9720'den, sterlin/TL yatay seyirle 11,7130'dan satılıyor.

Hazine'nin düzenleyeceği iki ihale ve kira sertifikası ihracı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) tarafından açıklanacak konut fiyatları, yurt içi gündemin öne çıkan verileri olacak.

Yurt dışında ABD'den gelecek perakende ve sanayi üretimi verileri yakından izlenecek.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD Başkanı Joe Biden, ABD’nin Afganistan’dan çekilmesinin arkasında durduğunu söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Afganistan'da gelinen durumu aralarında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da olduğu Avrupalı mevkidaşları ile görüştü.

Boston Fed Başkanı Eric Rosengren yeni açıklanacak istihdam raporunun pozitif bir yörüngeye işaret etmesi halinde varlık alımlarının azaltılmasına Eylül ayında başlanması yönünde bir karara destek verebileceğini söyledi. Ancak Rosengren tercihinin varlık alımı azaltımına Ekim veya Kasım ayında, Aralık ayından önce, başlaması yönünde olduğunu da vurguladı.

Çin Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu Sözcüsü Meng Wei, Temmuz ayında toplam tutarları 58,2 milyar yuan (9 milyar dolar) olan 8 sabit varlık yatırım projesine onay verdiklerini duyurdu.

ABD'ye yılın ilk ayında başlayan sermaye girişi, Haziran ayında da devam etti. Net sermaye girişi söz konusu ayda 31,5 milyar dolar olarak gerçekleşti.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İDEF’21 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı açılış törenine katılacak (14.00).

TÜİK yapı izin istatistikleri bültenini yayımlayacak (10.00).

Merkez Bankası, Haziran ayı için Konut Fiyat Endeksini açıklayacak (14.30). Konut Fiyat Endeksi Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 3,9, geçen yıl aynı aya göre yüzde 29,1 yukarı gelmişti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki tahvili yeniden satışa sunarken, bir kira sertifikasını da doğrudan satacak. Hazine 9 yıl vadeli sabit kuponlu tahvil ve 10 yıl vadeli TÜFE'ye endeksli tahvili yeniden satışa çıkaracak. Bir önceki 9 yıllık sabit kuponlu ihalede ortalama faiz yüzde 16,96, TÜFE'ye endeksli ihalede yüzde 3,17 seviyesinde gelmişti. Hazine iki ihalenin yanı sıra 2 yıllık kira sertifikasını da doğrudan satacak.

YURT DIŞI GÜNDEM

İngiltere'de işgücü istatistikleri Avrupa açılışında piyasaların takip edeceği veri olacak (09.00). Avrupa'da Euro Bölgesi için ikinci GSYH tahmini, inşaat üretimi ve istihdam verileri diğer gündem maddeleri olacak.

İngiltere 25 yıllık, Almanya 2 yıllık tahvil ihalesi düzenleyecek.

ABD'de iki önemli veri farklı saatlerde yayımlanacak. Perakende satışlar (15.30) ve sanayi üretimi (16.15) verileri piyasalar tarafından yakından izlenecek. Perakende satışlarda hafif düşüş, sanayi üretiminde yüzde 0,5 artış bekleniyor.

ABD'de diğer yayımlanacak veriler işletme stokları ve NAHB Konut Piyasası Endeksi (17.00) olacak. Gece saatlerinde de API petrol stokları takip edilecek (23.30).

ABD Merkez Bankası(Fed) Başkanı Jerome Powell, eğitimciler ve öğrencilerle Fed ve ekonomik eğitim çalışmalarını müzakere edecek(20.30).

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Afganistan konulu basın toplantısı düzenleyecek.

AB dışişleri bakanları, Afganistan gündemiyle olağanüstü toplanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)