E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıKurlar dünkü yükseliş sonrası güne sakin başladı---

Kurlar dünkü yükseliş sonrası güne sakin başladı

Kurlar dünkü yükseliş sonrası güne sakin başladı
24 Eylül 2021 - 09:04 borsagundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,7720 liradan, euro 10,3090 liradan güne başladı. Yurt içinde kapasite kullanımı, yurt dışında Ifo izlenecek

Serbest piyasada 8,7700 liradan alınan dolar, 8,7720 liradan satılıyor. 10,3070 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,3090 lira olarak belirlendi.

Dünkü günü kapanışta doların satış fiyatı 8,7400 lira, euronun satış fiyatı ise 10,2820 lira olmuştu.

Yurt içinde Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları, yurt dışında ise Almanya Ifo verileri izlenecek.

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

ABD'de otomotiv, teknoloji şirketleri ile çip üreticileri Beyaz Saray'da Biden yönetiminden yetkililer ile bir araya geldiler  ve global çip tedarik sıkıntılarını ile aldılar.

ABD Başkanı Joe Biden, bugün Beyaz Saray'da Hint-Pasifik bölgesi liderleri ile bir araya gelecek.

ABD Senatosu borçlanma tavanını erteleyen düzenlemeyi Pazartesi günü oylayacak.

Fed Başkanı Jerome Powell ve ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, 28 Eylül'de Senato Bankacılık Komitesi'ne sunum yapacaklar.

İngiltere'de tüketicilerin ekonomiye güveni, yüksek enflasyonun ve hükümet desteğinin sona ereceğine yönelik endişelerin etkisi ile Eylül ayında son 5 ayın en düşük seviyesine indi.

YURT İÇİ GÜNDEM

TCMB tarafından Eylül ayına ilişkin Reel Kesim Güven Endeksi ve kapasite kullanım oranı rakamları açıklanacak (10.00). Kapasite kullanım oranı bir önceki ay 77,1, Reel Kesim Güven Endeksi 113,9 seviyesinde açıklanmıştı.

TÜİK, Eylül ayına ilişkin Sektörel Güven Endekslerini yayımlayacak (10.00). Hizmet Sektörü Güveni Ağustos ayında yüzde 1,2 artışla 116,1 puana çıkmıştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Ağustos ayı için yabancı ziyaretçi sayılarını açıklayacak (11.00).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da en önemli veri Almanya Ifo İş Ortamı Endeksi endeksi olacak.

Endeks bir önceki ay 99,4 seviyesinde bulunuyordu (11.00). Analistler Endeksin bu ay 98,5 puana gerilediğini düşünüyorlar.

ABD'de yeni konut satışları (17.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayılarından (20.00) başka veri gündemi bulunmuyor.

Gün boyu merkez bankası yetkililerinin yapacağı konuşmalar piyasalar tarafından yakından izlenecek. Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim kurulu üyesi Edouard Fernandez-Bollo (10.10), ECB yönetim kurulu üyesi Frank Elderson (14.50), Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester(15.45), İngiltere Merkez Bankası (BOE) Para Politikası Komitesi  üyesi Silvana Tenreyro (16.00), Avrupa Merkez Bankası (ECB) yönetim  kurulu Philip R. Lane (16.15), Fed Yönetim Kurulu Üyesi Michelle

Bowman ve Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida (17.00) ve Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (19.00) günün konuşma yapacak yetkilileri olacak.

Ayrıca Fed Başkanı Jerome Powell, "Fed Dinliyor: Pandemik İyileşme Perspektifi" etkinliğinden önce açılış konuşması yapacak (17.00).

Piyasalar pazar günü gerçekleştirilecek Almanya seçim sonuçlarını  yakından takip edecekler.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş24 Eylül 2021 10:19

    vatandaşın canına okundu, sarayın desteğiyle 9 a dayanmış siz buna sakinlik mi diyorsunuz, gelirleri dolar a endekslenen beşli müteahhit gurubu bayram ediyor. olan ise gariban vatandaşa oluyor, 

  • Guli24 Eylül 2021 10:17

    Sakin mi ????

  • By sel herkesi önüne katar götürür24 Eylül 2021 10:15

    Allah bizi kurtarsın. Bu millete 20 yılda verilen hasar 50 yıl düzelmez. Yeni gelecek iktidarda bu enkazı kaldıramaz.

  • Ünal24 Eylül 2021 09:54

    20 yılda ülkenin bütün fabrikaları satıldı ve sonunda dımdızlak kaldık. Artık kanal istanbulu satmaktan başka çare kalmadı.

  • Mucise Reis ;)24 Eylül 2021 09:30

    Merak ediyorum, ücret artış  zamlar nasıl hesaplanacak ? manşet enflasayona göre mi ? çekirdek enflasyona göre mi  ? merkez bankası diyor, ben çekirdek enflasyona bakıyorum... eee ? gıda zamları ne olacak, onlarada devletimizin başka kurumu harekete geçiyor, biz 5 market zincir markete  polisiye önlemlerle ucuzluk getirteceğiz... : ))  5 market olduğu için, zaten diğer bakkal, kasap, küçük esnaf battı. Bu marketlerden daha ucuz verebilenler kalmadı. Haliyle, 5 market gerçekten saldırgan biçimde piyasaya svaş açsa, etrafı manav, bakkal, kucuk market, bufeler sarardı. Toptancılarda kepent kapatmaz bu alanlarda müşlterilerini dıyururdu. Bakkal çocuğu, kasap çırağı, vb kendi dukkanını açardı. Onlarda markette asgari ücrete çalışıyor. Çünkü sorun  tesbiti, çözüm üretilemyeceğini bağırıyor. 

  • Mucise Reis ;)24 Eylül 2021 09:21

    Zamanlaması iyi olan bir zaman kullanıldı ama sorun şu...  - 40 milyer olan net rezerv var. Birde eksiye düşen kasa var ama oluşan özel + devlet borçlarıda  + 400 bilyar usd lere geliyor... bu borçların kendini amorti etmeyen,  kocaman binalar, paralı köprüler, paralı otobanlar, yollar, ilçelerde inşa eden dere ıslahları, ilçelerde yapılan gereksiz fazla kemerliköprüler, spor tesisler, statlar, vb. ... uzun vadeli usd euro kredili yapılar... Şimdi BİR ABD , FRANSA, ALMAYAN, AVRUPA, RUSYA, libyada, akdenizde, ırakda, suriyede, vb. HÖYR DUR dese, bu gerilimle döviz ne olur ??? sıçaraması tırmanızı nasıl gerçekleşir ??? pamuk ipliğine bağlayız. Faiz ters giden mevzulardan zaten artsada-düşsede 2 plana geçiyor. faiz indir, indiridğin kadar + TL bas, zaten enflasyon oluşuyor, swap verdik, geri gelse  onlar hayal edemiyorum oluşacak enflasyonu, her kurumkendi işini kendi bildiği gibi frenleyerek yapsaydı, bu  olaylar olmazdı. 

  • Erol24 Eylül 2021 09:09

    8.20 lerden 8.80 e geldi sakinleşsin tabi. Yine fakirleştik. Zamlar artarak devam eder. Enflasyon daha hızlı artacak ve alım gücümüz kötüleşecek.