E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKüresel yavaşlamanın nedeni Çin---

Küresel yavaşlamanın nedeni Çin

Küresel yavaşlamanın nedeni Çin
20 Mart 2019 - 12:48 borsagundem.com

Goldman Sachs'ın eski baş ekonomisti Jim O'Neill: Küresel yavaşlama için neden arayanlar Çin'e baksın.

Goldman Sachs'ın eski baş ekonomisti ve BRICS'in isim babası O'Neill, küresel ekonomideki yavaşlamanının sebeplerini anlamak için Çinli tüketicilere bakılması gerektiğini söyledi.

Goldman Sachs Group Inc.'nin eski baş ekonomisti ve BRICS kısaltmasının isim babası Jim O’Neill, küresel ekonomideki yavaşlamanın nedenlerini ve bu konuda neler yapılmasını anlamaya çalışanların, Çinli tüketicilerin görünümünü anlaması gerektiğini söyledi.

O’Neill, perakende satışların geçen yıl 16 yılın en düşük hızında artış göstermesi, otomobil satışlarının 2018'de 1990'ların başından bu yana ilk kez azalması ve Apple Inc. ve Jaguar Land Rover Automotive Plc gibi önemli şirketlerin Çİn'deki yavaşlamanın işlerine zarar verdiğini açıklaması gibi nedenleri ileri sürerek, Çin'deki tüketimden kaynaklanan olumsuzlukların endişe verici olduğunu kaydetti.

Bir dönem İngiltere Ticaret Bakanlığı görevini de yürüten O'Neill, "Çinli tüketiciden kaynaklanan sorunlarının nasıl önemli olduğunu yeterince vurgulayamam," dedi ve "Aşırı borç büyümesi, çevre kirliliği, ticaret sorunları gibi diğer zorluklar da önemli, ancak bunlar tüketiciden kaynaklanan sorunlardan çok daha az baş ağrıtır" şeklinde görüş bildirdi.

O’Neill, 20 yıldan uzun süredir, küresel büyüme konusunda birçok ekonomistten daha iyimser olduğunu ve bunun da kısmen Çinli tüketicinin daha önemli hale gelmesini görmesinden kaynaklandığını belirerek, "Ancak şimdi, güven son 10 yılın en düşük seviyesine indi ve bu, dünya ekonomisi için büyük bir risk" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ramon20 Mart 2019 15:26

    Çin de kaçınılmaz olarak ikinci devrimini yaşayacak tek parti sistemi bitecek daha bir on beş yılı var