E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel yatırımlara boğalar hükmediyor---

Küresel yatırımlara boğalar hükmediyor

Küresel yatırımlara boğalar hükmediyor
17 Şubat 2021 - 12:36 borsagundem.com

Küresel piyasalar tarafından yoğun bir şekilde takip edilen Bank of America yatırımcı anketine göre fon yöneticileri ekonomik toparlanmaya yoğun bir şekilde güveniyorlar. Ayı piyasası destekçileri ise piyasadan çekilmiş gözüküyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Küresel yatırımcılardan boğa piyasası sinyalleri gelmeye devam ediyor. Fon yöneticileri sekiz yılın en düşük likidite seviyelerine ulaştı ve korona virüs sonrası ekonomik toparlanmaya olan güven küresel çapta artış gösterdi. Financial News’in haberine göre bu süreçte fon yöneticilerinin hisse senetlerindeki ve emtialardaki konumlanmaları Şubat 2011’den bu yana en yüksek seviyelere ulaştı.

Bank of America’nın yoğun bir biçimde izlenen fon yöneticileri anketine göre fon yöneticilerinin %91’ik bir kısmı 2021’de daha güçlü bir ekonomi bekliyor. Ankete katılanların çoğunluğu V şeklinde toparlanma sinyali verdi ve bir yıldır ilk defa hisse senetleri yatırımcıları bilanço defterlerini geliştirmek yerine yatırım yapmak istediklerini belirtti.

Bu boğa piyasası görünümüne göre fon yöneticileri kenarda likidite biriktirmek yerine yatırım yapmaya daha çok istekli. Bank of America’nın anketi likidite birikiminin Mart 2013’ten bu yana en düşük seviyeye geldiğini belirtiyor.

Bank of America araştırmasına göre rekor sayıdaki yatırımcı borsalarda “normalden daha fazla” risk alıyor. ABD borsalarının balon piyasası halini aldığını söyleyen fon yöneticilerinin oranı sadece %13. Çoğunluksa boğa piyasasının son aşamasında olunduğunu belirtiyor.

Bank of America Baş Yatırım Stratejisti Michael Hartnett konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, “Ayı piyasasını desteklemenin tek neden şu anda ayı piyasasını desteklemek için hiçbir sebep olmamasıdır” dedi.

BoA araştırması 645 milyar dolarlık varlığı yöneten 225 yatırımcıyla yapıldı. Araştırmada teknoloji hisseleri ve Bitcoin yatırımları en çok yapılan ticaretler olarak dikkat çekti. Söz konusu araştırmaya göre yatırımcılar Kovid aşısı ile ilgili sorun yaşanmasını ve enflasyonu borsalardaki en büyük potansiyel riskler olarak belirtiyor.

Borsalarda felaket senaryosunu oluşturacak 3 etken

 

Küresel piyasalar, Fed'e odaklandı

 

Bitcoin rekora doymuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)