E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel yatırımcıların gündemi gelişmekte olan piyasalar---

Küresel yatırımcıların gündemi gelişmekte olan piyasalar

Küresel yatırımcıların gündemi gelişmekte olan piyasalar
05 Haziran 2020 - 14:10 borsagundem.com

Korona virüs süreciyle birlikte ani düşüşler yaşayan küresel borsalar 23 Mart dip seviyesinin ardından güçlü bir ralliye geçiş yaptı. Piyasa uzmanları bu rallide gelişmekte olan ülkelerin orta vadede yatırım fırsatı doğurduğunu belirtiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de isyanlar ve Çin’le yaşanan jeopolitik gerginlikler, işsizlikte beklenmedik artış ve kovid-19 salgınına rağmen piyasalar ralliye devam ediyor. Üstelik ABD piyasalarındaki ralli gelişmekte olan piyasaları da canlandırdı. Analistler gelişmekte olan piyasaların rallisinin geride kalma korkusuyla teşvik edildiğini belirtiyor. Barrons’un haberine göre yatırımcılarsa bu geride kalma korkusuna yatırım yapma konusunda kararsız.

Aratırma firması BCA Research’ün Gelişmekte Olan Piyasalardan Sorumlu Baş Analisti Arthur Budaghyan gelişmekte olan piyasalardaki rallinin temel verilerin gösterdiğinden daha uzun sürebileceğini ve daha ileri seviyelere çıkabileceğini belirtiyor. Budaghyan’a göre piyasalardaki bu yükselişin enerjisinin bitmesi halinde küresel iyileşmenin beklenenden zayıf olma ihtimali ve
ABD – Çin geriliminin tırmanması gelişmekte olan piyasalar için en büyük iki risk unsuru olacak.

BCA Research’ün yatırımcılarına tavsiyesi ise gelişmekte olan piyasalara yatırım yapanların ya da bu ralliden uzakta kalmak istemeyenlerin ralliyi takip etmesi yönünde. Fakat araştırma firması uzun vadeli düşünen yatırımcıların gelişmekte olan piyasalardan çekilme konusunda hazır olmasının gerektiğini belirtiyor.

Araştırma firması bu tavsiyesine neden olarak da hisse başına kazançları ve fiyat/kazanç oranlarını gösteriyor. Zira ileriye dönük hisse başı kazanç beklentileri bozulsa da gelişmekte olan piyasaların fiyat/kazanç oranları on yılın e yüksek seviyesinde.

Uzun vadeli düşünmüyorlar

“Temel verilerle desteklenmeden fiyatlardaki yükseliş bir süre daha devam edebilir fakat genellikle bir çöküşle sona erer” ifadelerini kullanan Budaghyan, “Mart ayındaki düşüş süresince yatırımcılar ‘şimdi sat sonra düşün’ prensibiyle hareket ettiler. Rallinin başlamasıyla birlikte de ‘önce al sonra sor’ tavrına geçiş yapıyorlar” dedi.

Budaghyan ekonomiye pompalanan teşvik paketlerinin uyarıcı etkisini kabul ederken bu paketlerin potansiyel bir durgunlukla başa çıkmak için yeterli olup olmadığı konusuna şüpheyle yaklaşıyor.

Borsalardaki ralli yatırımcılara 22,5 milyar dolarlık risk aldırdı

 

Lagarde ve Merkel Avrupa'yı birlikte mi kurtaracak

 

Borsa İstanbul'un yükseliş iştahı sürüyor

 

Nasdaq 100 Sözleşmelerinde nasıl işlem yapılır?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)