E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel yatırımcılar endişelenmeyi erken mi bıraktı?---

Küresel yatırımcılar endişelenmeyi erken mi bıraktı?

Küresel yatırımcılar endişelenmeyi erken mi bıraktı?
14 Ocak 2021 - 16:26 borsagundem.com

Küresel borsaların gündeminde korona virüs aşı süreci ve yeni teşvik paketine hazırlık var. Ancak ABD’de Demokratların getireceği kurumsal vergiler borsalar için uzun vadeli risk anlamına gelebilir

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Kovid-19 aşılanma süreci ve yeni teşvik paketi gündemine odaklansa da Demokratların getireceği vergi reformu küresel borsaları beklemediği yerden vurabilir. Varlık yönetimi firması Oppenheimer Asset Management’ın Baş Yatırım Stratejisti John Stoltzfus tarihi küresel borsa rallisinin ardındaki gücü sorguluyor.

CNBC’nin haberine göre Stoltzfus hafta içerisinde yayınladığı araştırma notunda, “Destek sınırı hamleleri bizim gibi uzun süreli boğa piyasası destekçilerinin bile hisse senedi piyasalarının bir yıldan kısa bir süreçte ‘endişe duvarını’ hızlı bir şekilde tırmanıp tırmanmadığımızı merak etmemize neden oluyor” ifadelerine yer verdi

Baş stratejist Seçilmiş ABD Başkanı Joe Biden’ın vergi politikasının oluşturacağı riskleri borsalar için en önemli endişe olarak tanımlıyor. Biden seçim öncesindeki vaatlerinde Trump yönetimiyle birlikte indirilen kurumlar vergisini yeniden eski seviyelere çıkaracağını belirtmişti. Bu gerçekleşirse ABD’li şirketlerin vergi yükü artacak.

Stoltzfus’un ifadelerine göre korona virüs salgının ekonomik etkisi sırasında tampon görevi gören en önemli unsurlardan birisi Trump yönetimiyle birlikte gelen düşük vergilerdi.Baş stratejist konuyla ilgili açıklamasında, “Vergi reformunun şirketlerin karanlık sularda yönünü bulabilmesine yardımcı olduğuna inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Baş stratejist yatırımcıların ve borsacıların şimdilerde vergi politikası risklerinden çok kısa vadeli ek federal teşvik paketine ve Kovid-19 aşı sürecine daha fazla odaklandığı konusunda şüphelendiğini belirtiyor. Georgia seçimlerinin sonlanmasının ardından ABD Kongresinin iki ayağında da kontrolü sağlayan Demokratların Kongre’den güçlü bir teşvik paketi geçirmesi bekleniyor.

İyimserlik her şeye rağmen devam ediyor

Vergi reformu endişelerine rağmen Stoltzfus 2021’deki hisse senetleri performansı konusundaki pozisyonunu değiştirmedi. Baş stratejist yıl başında S&P 500 Endeksi için koyduğu 4.300 puan hedefini koruyor. Söz konusu hedefe ulaşılması için endeksin 2020 kapanış seviyesinden %14,5 oranında yükselmesi gerekiyor.

Stoltzfus açıklamasında, “Aşılanma süreci devam ettiği sürece önümüzdeki yol açık” ifadelerinde bulunarak yatırımcılara, “Bu noktada savunma alanları yerine döngüsel ve düşük ağırlıklı yatırımları öneriyoruz” tavsiyesinde bulundu.

S&P 500 Vadeli Endeksi 16:20 itibariyle 3.809,12 puanla yüzde 0,14 yükselişle işlem görüyor. Endeks geçtiğimiz üç ay boyunca %8,5’in üzerinde yükseliş gösterdi.

Biden’ın kamuoyu desteği küresel borsalar için tehdit

 

Halka arz patlaması yatırımcılara güçlü getiri sağladı

 

Vatandaşın döviz hesaplarında rekor artış sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)