E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel yatırımcılar Çin piyasalarına yöneliyor---

Küresel yatırımcılar Çin piyasalarına yöneliyor

Küresel yatırımcılar Çin piyasalarına yöneliyor
14 Temmuz 2021 - 10:41 borsagundem.com

Financial Times'ın haberine göre, küresel yatırımcıların elindeki Çin hisse senedi ve tahvillerinin tutarı 800 milyar doları aştı.

Çin ile ABD başta olmak üzere uluslararası toplum arasında gerilen ilişkilere rağmen küresel yatırımcılar Çin varlıklarını tercih etmeye devam ettiler. Offshore yatırımcılar Hong Kong ile Shanghay ve Shenzhen borsalarını birbirine bağlayan platformlar üzerinden yıl başından bu yana

35,3 milyar dolar tutarında Çin hisse senedi aldılar. Bu yatırımcıların hisse senedi alımları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 49 arttı.

Yabancı yatırımcıların Çin devlet borçlanma kağıtlarından bu yıl yaptıkları alımlar da 75 milyar doları geçti. Credit Agricole'nin verilerine göre yabancıların Çin tahvillerindeki alımları geçen yıla göre yüzde 50 yükseldi.

Yabancıların elindeki ktoplam Çin tahvili tutarı 3,7 trilyon yuan, 578 milyar dolar, seviyesine ulaştı.

China Renaissance işlemcilerinde Andy Maynar FT'ye yaptığı değerlendirmede, "Jeopolitik cephede kullanılan ifadelere karşın, varlık yönetimi cephesinden baktığımızda Çin piyasalarını dikkate almaktan kaçamazsınız" diye konuştu.

Altında, Powell’ın konuşması hareketliliğe neden olabilir

Dolarda Merkez’e bağlı hareketliliğe dikkat!

Borsa İstanbul'da merkezde TCMB var

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)