E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKüresel vadeliler yeni yıla karışık seyirde başladı---

Küresel vadeliler yeni yıla karışık seyirde başladı

Küresel vadeliler yeni yıla karışık seyirde başladı
04 Ocak 2021 - 08:37 borsagundem.com

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde karışık bir seyir var

Yeni yılın ilk işlem gününde ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde karışık bir seyir var. Korona virüsün İngiltere'de tespit edilen yeni varyantının dünyaya yayılmaya devam etmesinin ve Tokyo'da olağanüstü hal ilan edilmesinin değerlendirildiği açıklamalarının yarattığı tedirginliğe karşılık, dünya genelinde korona virüse karşı aşılamanın devam etmesi ve hükümetlerin ekonomilere desteklerini sürdürmeleri piyasalarda karışık seyre yol açıyor.

Şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 31 Aralık'a göre 1 puan artışla 30.498 puandan işlem görüyor. S&P 500 vadeli endeksi 0,25 puan ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 12 puan ekside.

Avrupa'da ise FTSE 100 vadeli endeksi 31 Aralık'a göre 23 puan, yüzde 0,36 artıda. 31 Aralık'ta kapalı olan FDAX şu sıralarda 42 puan, yüzde 0,31 ve Eurostoxx 50 3 puan, yüzde 0,08 eksideler.

Analistler, piyasalarda gözlerin aşılamada sağlanan ilerlemede ve Kovid vakalarının seyrinde olmaya devam edeceğini vurguluyorlar.

Bu hafta piyasalar, bugün Avrupa'da açıklanacak PMI verilerini, alı günü ABD'nin Georgia eyaletinde yapılacak Senato seçimini, Çarşamba günü açıklanacak FOMC tutanaklarını, Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam rakamlarını izleyecekler.

Yeni yılın ilk haftası BIST-100’de yükseliş devam edecek mi?

Altında son 2 ayın en yüksek seviyesi

Asya borsaları 2021’e rekorla başladı

Bitcoin tatilde boş durmadı

Petrolde OPEC yükselişi

Kurlar yeni yıla düşüşle başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)