E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel tarafta gündem oldukça yoğun---

Küresel tarafta gündem oldukça yoğun

Küresel tarafta gündem oldukça yoğun
03 Mayıs 2021 - 09:00 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende yoğun veri gündemi değerlendiriliyor

Haftanın en önemli gelişmelerini değerlendirelim. Öncelikle yurtiçi piyasalar adına çok önemli bir haftada bulunduğumuzu söylemeliyiz. Haftanın ilk işlem günü Nisan ayı enflasyon rakamlarını karşılayacağız. Piyasa beklentisi TÜFE verisinin yıllık bazda %17.30 seviyesine yükseleceği yönünde. Geçtiğimiz hafta enflasyon raporu toplantısında Başkan Şahap Kavcıoğlu, enflasyonun Nisan ayında zirve seviyeyi görerek sonraki aylarda geri çekileceği beklentilerini paylaşmıştı. Buna karşılık zirvenin ortalama %18 oranında Mayıs ayında görülme ihtimali daha kuvvetli. Dolayısıyla beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi muhtemel bir enflasyonun TCMB’nin faiz indirimine yönelik elini zayıflatacağını bir kere daha söyleyelim. Ayrıca Çarşamba günü açıklanacak TCMB beklenti anketi sonucu, katılımcıların yılsonu enflasyon beklentilerini görmemiz açısından önemli olacak. 

Perşembe günü ise TCMB para politikası kurulu toplantısının sonucunu izleyeceğiz. %19 oranında bulunan politika faizinde değişikliğe gidilmemesi büyük olasılık. Karar metninde de son PPK toplantısına kıyasla ciddi ölçüde değişiklik yapılması beklenmiyor. Toplantı kararı sonrası Kavcıoğlu’nun değerlendirmeleri önemli olacak. Daha önceli yönlendirmelerin bu toplantıda da devam etmesi ve sürpriz bir ifadenin kullanılmayacağını düşünüyoruz.

Küresel tarafta gündem oldukça yoğun… Gün içerisinde FED Başkanı Powell’ın konuşmasını takip edeceğiz. Genişleyici politikalardan yakın zamanda dönüş olmayacağına yönelik daha önceki söylemleri tekrar etmesi bekleniliyor. Bunun yanında hafta genelinde PMI dataları ön plana çıkıyor. Yalnız en önemli gelişme Cuma günü ABD’de açıklanacak olan Nisan ayı TDI data seti olacak. Bilindiği üzere FED, varlık alım miktarını kısmak adına ekonomide ‘önemli ölçüde ilerleme’ görülmesi gerektiğini belirtmekte. Bu ifade çok açıklayıcı olmamakla birlikte istihdam ve enflasyon verilerini
kapsadığını düşünüyoruz. Dolayısıyla Cuma günü açıklanacak istihdam verileri çok önemli bir konumda. Beklenti üzeri dataların dolar endeksi ve ABD tahvil getirilerini desteklemesi beklenebilir.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Günün önemli şirket haberleri 03/05/2021

 

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı 3 aylık bilançoları

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)