E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel şirketler çevre duyarlılığında sınıfta kaldı---

Küresel şirketler çevre duyarlılığında sınıfta kaldı

Küresel şirketler çevre duyarlılığında sınıfta kaldı
29 Ocak 2020 - 10:35 borsagundem.com

Financial Times'ta yer alan McKinsey raporuna göre, küresel madencilik şirketleri Paris İklim hedeflerini yerine getirmede başarısız.

Dünyanın en büyük madencilik şirketlerinin, Paris İklim Anlaşması'nın hedeflerini yerinde getirmede başarısız olduğu ve emsiyon düşürmek için daha fazla agresif aksiyon almayı değerlendirmeleri gerektiği belirtildi.

Danışmanlık şirketi McKinsey tarafından hazırlanan rapora göre  madencilik sanayisi yetersiz aksiyon alıyor ve küresel ısınmayı  engellemek için etkileyici olmayan planlar ortaya koyuyor. Rapora göre böylelikle yatırımcı ve toplumdan güçlü tepkiyi göze alıyorlar.

Financial Times'ta yer alan McKinsey raporunda "Madencilik  sanayisinde iklim değişikliği aksiyonu büyüyor, şirketler emtia  protföylerini gözden geçiriyor, hedeflerini belirliyor ve hissedarları  angaje ediyor. Ancak bu aksiyonlar çok 1,5-2 derece senaryosuna ulaşmada  ılımlı ve toplumun beklentilerini karşılayamayabilir" ifadelerine yer  verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)