E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahında toparlanma çabası ---

Küresel risk iştahında toparlanma çabası

Küresel risk iştahında toparlanma çabası
08 Eylül 2022 - 09:20 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı açılışla başlaması bekleniyor.

Ana risk başlıkları gündemdeki yerini ve önemini korumaya devam etmesine karşın dün küresel risk iştahında toparlanma çabası etkili oldu. Bugün ECB’nin faiz kararı ve ECB Başkanı Lagarde’ın açıklamaları yakından izlenecektir. Enflasyonist baskılara bağlı olarak son dönemde ECB üyelerinden şahin tonda açıklamalar dikkat çekmekteydi. Ancak son gelişmeler ışığında enerji krizi ve Euro Bölgesi’nde dair artan resesyon korkularının ECB’nin kararı üzerindeki etkileri takip edilecektir.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

• 15:15 ECB Faiz Kararı Önem: Yüksek
• 16:10 Fed Başkanı Powell’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 güne başlangıç

Merkez bankalarının sıkılaşma adımları, Avrupa’daki enerji krizi ve resesyon korkuları gibi ana risk başlıkları ön planda seyretmeye devam ediyor. Buna karşın son haftalarda satıcılı bir fiyatlamanın etkili olduğu küresel hisse piyasalarında dün toparlanma çabası öne çıktı. BIST-100 Endeksi ise günü %0,34 oranında yükselişle 3.402,81 puandan tamamladı. ABD borsaları günü %1,50’leri aşan yükselişlerle tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 18,22 – 18,23 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 18,23’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST-100 Endeksi’nde dün dalgalı bir seyir etkili olurken, gün içi volatilite oldukça yüksek seyretti. Sektör ve hisse bazlı ayrışmalar ön planda kalmaya devam ederken, endekste teknik indikatörlerdeki
yorulma emareleri ve negatif uyuşmazlıklar dikkat çekiyor. Ağustos başından bu yana takip ettiğimiz yükseliş trendi 3.318 seviyesinde bulunurken, yükseliş kanalı içerisinde kalındığı sürece mevcut pozisyonlar sürdürülebilir. Ancak yükseliş trendi ile devamında 3.300 puan altına sarkılması halinde satışların hız kazanabileceği dikkate alınmalıdır. Bu durumda 3.230 - 3.195 ve 3.125 seviyeleri gündeme gelebilir. Kanal içerisindeki seyrin sürmesi ve yükselişlerin devam etmesi durumunda tarihi zirvenin bulunduğu 3.448,93 seviyesi ilk direnç noktası olup, devamında 3.500’lü seviyeler telaffuz edilebilir.

Günün önemli şirket haberleri 08/09/2022

 

Bugün alıcı ve satıcılar hangi seviyede harekete geçecek? (08/09/2022)

 

Sert düşüşün ardından petrolde dengeleme çabası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)