E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahında dalgalı ve kararsız görünüm hakim---

Küresel risk iştahında dalgalı ve kararsız görünüm hakim

Küresel risk iştahında dalgalı ve kararsız görünüm hakim
09 Ağustos 2022 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Geçen hafta ABD’de güçlü gelen tarım dışı istihdam verisi Fed’e ilişkin agresif sıkılaşma beklentilerini yeniden artırırken, son dönemde Fed üyelerinden gelen açıklamalar da yakından takip ediliyor. Yarın ABD’de açıklanacak temmuz ayı TÜFE verisi Fed’e ilişkin beklentiler ve risk iştahı üzerinde belirleyici olacaktır. Sıkılaşma ve resesyon korkuları başta olmak üzere ana risk başlıkları gündemdeki yerini korurken, küresel risk iştahı dalgalı bir görünüm ortaya koyuyor.

Açıklanacak önemli ekonomik veriler

Önemli bir ekonomik veri akışı bulunmamaktadır.

BIST-100 güne başlangıç

Gündemdeki yerini ve önemini koruyan ana risk başlıklarının etkisiyle ağustos ayında küresel hisse piyasalarında dalgalı ve kararsız bir görünüm etkili oluyor. Bilanço döneminin katkısıyla yurt dışı piyasalardan pozitif ayrışma eğilimini sürdüren BIST-100 Endeksi dün günü %1,62 oranında yükselişle 2.795,06 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yataya yakın karışık kapanışlarla tamamlarken, ABD vadelilerinde bu sabah hafif alıcılı bir seyir etkili oluyor. Asya piyasalarında genel olarak yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor.
Endeks kapanışında 17,95 – 17,97 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 17,96’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 strateji

BIST-100 Endeksi güçlü gelen finansal sonuçlar ve zirvenin aşılmasına bağlı olarak gelen teknik alımlarla yurt dışı kıyasla pozitif ayrışmasını sürdürüyor. Dünkü alımlarla tarihi zirvesini 2.802,83 seviyesine taşıyan ve günü 2.795 seviyesinden tamamlayan endekste 2.800 üzerindeki tutunmalarda 2.820 - 2.885 aralığı hedeflenecek yeni bölge olacaktır. Olası kâr satışlarında ise 2.760 civarında ilk destek noktası bulunurken, bu seviye altında 5 günlük üssel ortalama (2.727) ile önceki zirve seviyesi 2.684 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. Kısa vadeli ortalama ve 2.684 seviyesi üzerinde kalındığı sürece yükseliş eğiliminin devam edebileceğine değerlendirdiğimiz endekste bu seviyeler altında satışların hız kazanabileceği göz önünde bulundurulmalıdır.

Piyasalarda temkinli seyir

 

Borsada 26 sektör yükseldi, 2 sektör düştü

 

Borsada beş göstergeye göre durum

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı 10 hisse (09/08/2022)

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)