E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı zayıflama kaydetti---

Küresel risk iştahı zayıflama kaydetti

Küresel risk iştahı zayıflama kaydetti
05 Mart 2021 - 09:07 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Aşılama çalışmaları ve tedbirlerdeki kademeli gevşeme risk iştahını destekleyebilecek gelişmeler arasında yer alırken, enflasyon endişelerine bağlı olarak uzun vadeli tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi kısa vadede en önemli risk unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Piyasaların beklediği mesajları ve yönlendirmeyi Fed Başkanı Powell'ın dünkü konuşmasında bulamaması sonrasında tahvil faizlerinde yükseliş hız kazanırken, küresel risk iştahı zayıflama kaydetti.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
16:30 ABD - Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek
16:30 ABD - Ortalama Saatlik Kazançlar Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son günlerde tahvil faizlerinde yeniden etkili olan yükseliş küresel hisse piyasaları üzerinde baskı oluştururken, dün akşam saatlerinde Powell'ın konuşması sonrasında ABD 10 yıllıklarında hız kazanan yükseliş ABD borsalarında satışları derinleştirdi. Piyasalarda volatilitenin artış kaydettiği izlenirken, BIST-100 Endeksi dün günü %0,46'lık yükselişle 1.538,04 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,42 - 7,43 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah
08:45 itibariyle 7,52'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 hafta başındaki sert yükselişin ardından son üç gündür günü sınırlı yükselişle tamamlasa da kararsız bir tablo çiziyor. Bu dönemde yurtdışı piyasalarda özellikle de ABD ve Asya tarafında ağırlıklı olarak satışların hakim olduğunu gördük. Başka bir ifade ile BIST 100 son günlerde karasız bir görünüm sergiliyor olsa da yurtdışına göre pozitif ayrışmış durumda. Buna karşın TL'deki değer kaybı ve endeksin görece güçlü kalmasında hisse bazlı hareketlerin etkisi göz önünde bulundurulduğunda temkinli kalmaya devam edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Yukarıda 1.550 ve devamında 1.570 oldukça güçlü dirençler konumunda olup bu seviyeler geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşıyor olacağız. Aşağıda ise 1.515 ve devamında 1.480 güçlü destek noktamız konumunda.

Haftanın kapanışında görünüm zayıf

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Endeksin güne düşüşle başlaması bekleniyor

 

Powell ateşle oynamadı

 

Günün önemli şirket haberleri 05/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)