E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı gücünü koruyor---

Küresel risk iştahı gücünü koruyor

Küresel risk iştahı gücünü koruyor
31 Ağustos 2021 - 09:35 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cuma günü Fed Başkanı Powell varlık azaltımına bu yıl başlanmasının uygun olabileceğini ifade ederken, bu süreçte risklere ve enflasyonun geçici olacağına ilişkin vurgusunu sürdürdü. Salgın cephesindeki gelişmeler, ekonomik veri akışları ve Fed’in hamleleri ana gündem maddeleri olarak izlenmeye devam edilecek. Yurt içi piyasalar dün 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle işlem görmezken, küresel çapta risk iştahının genel olarak korunduğu görüldü.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler 

10:00 Türkiye – Dış Ticaret Dengesi Önem: Yüksek 

12:00 Euro Bölgesi – TÜFE Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Powell’ın risklere ilişkin yaptığı vurgular risk iştahındaki olası bir zayıflamanın önüne geçerken, cuma günü hisse piyasalarında olumlu bir fiyatlama etkili oldu. Pazartesi günü Borsa İstanbul işlem görmezken, hisse piyasalarında cuma günkü kazançlar korundu. BIST-100 Endeksi cuma gününü %0,67’lik yükselişle 1.458,23 puandan tamamladı. ABD borsaları günü karışık kapanışlarla tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Çin’de zayıf gelen hizmet PMI sonrasında Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 8,35 – 8,36 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,36’lı seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Geçen haftanın en kritik gelişmesi Fed Başkanı Powell’ın Jackson Hole toplantısında gerçekleştirdiği konuşma olurken, konuşma sonrasında hisse piyasalarında pozitif bir fiyatlama etkili oldu. Geçen hafta ortasından itibaren zayıflamanın görüldüğü BIST-100 Endeksi cuma gününü yükselişlerle tamamlarken, dün tatil nedeniyle işlem görmedi. Endekste 1.465 – 1.470 aralığını güçlü bir direnç bölgesi olarak izlemeye devam ediyoruz. Yükselişlerin devamlılığı açısından 1.470 üzerinde tutunmalara ihtiyaç varken, bu seviye üzerinde 1.500’lü seviyeler gündeme gelebilir. Geri çekilmelerde ise ilk önemli destek noktası 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.433 seviyesi olup, devamında geri dönüşte %38,2 seviyesinin bulunduğu 1.419 ile 1.400 seviyeleri takip edilebilir.

Günün önemli şirket haberleri 31/08/2021

Yabancılar borsaya dönerse hangi hisseleri tercih eder?

Euro Trend Yatırım ve İş Bankası B sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)