E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKüresel risk iştahı güçleniyor---

Küresel risk iştahı güçleniyor

Küresel risk iştahı güçleniyor
29 Nisan 2020 - 09:29 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki güçlü artışa paralel Borsa İstanbul’un %1’e yakın yükselişle açılması bekleniyor.

Risk iştahı toparlanmaya devam ediyor. Salgının kontrol altına alınması ve ekonomilerin açılma planları yapmasıyla birlikte dünya borsalarında teknoloji hisseleri önderliğinde temkinli bir yükseliş görülüyor. Doların yükselişinin durması, altının gerilemeye başlaması ve petrolde tepki alışları görülmesi piyasaların normalleşmeye başladığını gösteriyor.

Türkiye varlıkları risk iştahının iyileşmeye başladığı bir ortamda dünyadan negatif ayrışıyor. MSCI Türkiye %0,5 gerileyerek Salı günü gelişmekte olan piyasaların 1,3yp gerisinde kaldı. Rezervlerin azalmaya devam etmesi nedeniyle Türk lirasının baskı altında kalması negatif ayrışmanın arkasındaki temel gerekçe.

ABD vadelileri ve Asya borsalarındaki güçlü artışa paralel Borsa İstanbul’un %1’e yakın yükselişle açılmasını bekliyoruz. Doların küresel olarak değer kaybetmesi Türk lirası üzerindeki baskıyı azaltarak Borsa İstanbul’u destekliyor. Bugünkü Fed toplantısından piyasaları destekleyecek bir bazuka çıkması beklenmiyor.

Haberler & Makro Ekonomi

Moody’s G20 ekonomilerinin büyüme tahminlerini düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, virüs salgını nedeniyle daha önce %0,5 küçüleceğini tahmin ettiği G20 ekonomilerinin bu yıl %4 daralacağını öngörüyor. Güncellenmiş tahminlere göre kuruluş, Türkiye ekonomisinin ise bu yıl %5 daralmasını, gelecek yıl ise %3,5 büyümesini bekliyor.

Global ve yerelde yön arayışları

Global piyasalarda toparlanma var

Açıklamalar endekse satış baskısı getirdi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)